Agermanament Baixas

10è aniversari agermanament 2009-2019

Sant Climent i Baixàs, pobles agermanats

L’agermanament entre les poblacions de Sant Climent i Baixàs es va oficialitzar l’any 2009 i durant aquest temps s’han realitzat diferents activitats i visites amb la participació d’entitats i de veïns per tal d’establir llaços d’amistat i fomentar el coneixement mutu entre els seus habitants.

Baixàs és una població de 2600 habitants de la comarca del Rosselló, a la Catalunya Nord, que es troba a 10 minuts del centre històric de Perpinyà i a 20 km. del litoral mediterrani.

La seva activitat principal és el conreu de les vinyes on produeixen diverses varietats de raïms amb els quals s’elaboren diferents vins, destacant especialment el seu excel·lent Muscat.

A partir dels actes inicials de signatura de l’acord d’agermanament per part dels respectius ajuntaments s’han produït un reguitzell d’activitats, entre les quals cal destacar: les actuacions de la Coral La Vall, la del Cor de Caramelles i la del grup La Banddarra, la visita de baixanencs a diverses edicions de la Festa de les Cireres de Sant Climent i a les Passejades dels Cirerers en Flor, l’actuació de la coral de Rivesaltes, la participació dels Geganters i Grallers, el Club Sanglas, l’assistència conjunta a partits de l’USAP a Montjuïc... Activitats que han contribuït a estrènyer els llaços d’amistat entre els climentons i els baixanencs.

També cal ressaltar l’intercanvi entre les dues poblacions dels seus conreus tradicionals amb la plantada de cirerers a Baixàs i la de ceps a Sant Climent.

Darrera actualització: 13.09.2022 | 18:08
Darrera actualització: 13.09.2022 | 18:08