Ruta dels cireres en flor

Aquest any 2024, les rutes de les Passejades han sigut el 23 i 24 de març, coincidint amb el punt àlgid de la floració d'aquests arbres. 

Recorreguts guiats, passejades entre els cirerers florits

El municipi ofereix la possibilitat de gaudir d'un recorregut entre els cirerers florits, cada any aproximadament unes 400 persones participen en les passejades, arribades de diferents punts de Catalunya. Un esdeveniment que no coincideix en dates amb la gran festa però que també aporta molts visitants per la bellesa de les vinyes de cirerers. La tradició prové del Japó i es fa coincidir amb l’època en què floreixen els arbres, l'anomenat Hanami.

El recorregut, que normalment es realitza cap a finals del mes de març, coincidint amb la floració d'aquests arbres, inclou la vista d'alguna de les barraques de pedra que s'han reconstruït, entre les quals se'n troben de més de 500 anys d'antiguitat. Les passejades, acompanyades per les explicacions dels pagesos del municipi, tenien el seu punt i final amb la visita al Museu d’Eines del Pagès

Els recorreguts s’inicien entre les 9 i les 9.30 h a la plaça de la Vila. Per a participar-hi, en tot cas, és imprescindible realitzar la inscripció prèvia a través del correu electrònic monzonisga@santclimentdellobregat.cat o al telèfon 93 658 07 91. El preu és de 2 € que s’abonaran en efectiu abans de començar la caminada i que es destinaran al manteniment del Museu de les Eines del Pagès.

Algunes recomanacions
En cas que aparegui la pluja es durà a terme un recorregut més curt del previst. Per participar-hi es recomana portar esmorzar, aigua, roba còmode i calçat de muntanya.

L'any 2021, es va fer un concurs fotogràfic. On es va enviar la foto per participar al concurs, al correu agendaculturalclimentona@gmail.com,i a on el jurat, el 8 d'abril, el jurat va decidir el guanyador, que va ser el Toni Jiménez:

 


Foto guanyadora: Passejades pels Cirerers

RUTA RECOMANADA (Volta als cirerers llarga)

Informació estreta: elmonensespera.com

Darrera actualització: 26.03.2024 | 14:06
Darrera actualització: 26.03.2024 | 14:06