Desenvolupament Ple maig 2018

Divendres, 1 de juny de 2018 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple ordinari del mes de maig de 2018

Ahir dijous 31 de maig es va realitzar el ple ordinari del mes de maig

El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes de març de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.

Modificació de l'OOFFn.28 – Clavegueram

S'inclouran els beneficis Fiscals a les persones afectades per situacions de vulnerabilitat social i risc d'exclusió. Des de GxSCLI es fa una explicació informant dels casos de pobresa energètica atesos durant l'exercici, i explicant d'on han vingut les subvencions, remarcant la importància d'aquesta eina pels Serveis Socials, el Tinent Alcalde José Antonio Monteagudo indica que estan molt orgullosos de la feina que han fet fins ara i per tant indica haver demanat una dotació d'entre 8.000 € i 10.000 € per poder acabar la legislatura i que es puguin atendre aquestes necessitats.

Finançament reforma i ampliació de nova biblioteca municipal Ca L'Altisent

L'alcalde explica la modificació de crèdit i la incorporació de romanents, donant informació sobre l'aprovació inicial del projecte subscrit entre l'Ajuntament de Sant Climent i AMB, per la reforma i ampliació. Es tracta de l'obra més important de la legislatura i amb els acords d'avui assegurem els diners per poder pagar la obra.

L'alcalde, Isidre Sierra adverteix que les licitacions no van ràpides, ja que el cost és elevat i poden haver-hi al·legacions, impugnacions,... Després de tot el procés participatiu dels usos de Ca l'Altisent, el període d'exposició pública del projecte acaba en 15 dies. Posteriorment s'iniciarà la licitació de l'obra.

Conveni de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona i el Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya

S'explica que és una eina informàtica des d'on l'ajuntament de Sant Climent tindrà informació del propietari amb les seves dades, encara que puntualitza que en aquest moment hi ha una base de dades mínima que haurem de nodrir nosaltres amb la informació que disposem actualment en el cens municipal d'animals de companyia.

Acord de Protocol per prevenir l'assetjament laboral, sexual i per raó de sexe

Acord molt important per prevenir l'assetjament de tot tipus, es tracta d'un document tècnic controlat per l'empresa Prevint. Es presenta un protocol que descriu i coordina els passos a seguir per si algú pateix algun d'aquests casos contemplats a l'àmbit d'aplicació d'aquest acord.

El Sr. Monteagudo, de GxSCLI, fa una intervenció indicant que està content amb aquest protocol i explica que des d'Igualtat s'ha sol.licitat a Diputació de Barcelona el suport per elaborar un Pla integral d'Igualtat.

Altres punts de control

■ Des de SOM es fa una intervenció, demanant explicació sobre la renovació del contracte de representació jurídic, ja que l'any passat no es va renovar. El Sr. Isidre Sierra li puntualitza el servei prestat concretament i indica la seva utilització per altres temes legals tant de Secretaria com d'Ajuntament i com a exemple és en aquest cas el suport per la redacció del plec de clàusules del diàleg competitiu de la Masia Can Bonet. Tambè s'indica la necessitat d'aquest servei per futures licitacions tals com licitacions especials i les dels habitatges de lloguer públic que es faran a la zona de la Costa.

■ També des de Som es demana explicació sobre despeses de representació i puntuals des de l'Ajuntament. El Sr. Isidre Sierra dóna les explicacions oportunes pel que es refereix a Alcaldia, ja que es tracta de dinars de treball amb advocats i de protocol amb altres administracions. Es tracta de despeses dins de l'àmbit de treball, amb despeses per sota de la dieta contemplada a la LLei de l'IRPF (en molts casos menús entre 10-15 euros) i totes justificades.
I el Sr. Monteagudo l'emplaça per donar les explicacions per escrit si fa falta, encara que comenta que en setembre farà una exposició pública.

Mocions sobre defensa del model sanitari català i la universalització de l'atenció Sanitària, L'alliberament dels presos polítics amb el retorn dels exiliats, suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca

■ S'aprova la moció en defensa del model sanitari català i la universalització de l'atenció sanitària amb cap observació i votació aprovada per unanimitat.

■ Des de PdeCat es presenta la moció per l'alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la denúncia de la deriva antidemocràtica i autoritària de l'estat espanyol.
El Sr. Monteagudo de GxSCLI, indica que la seva motivació de vot la farà particularment i no com a grup, ja que la gent a la qual representa està cansada d'aquesta situació, indica que la senyera és la seva bandera i que si és així, podrà continuar parlant en aquest sentit. De fet indica, no estar d'acord amb la presó preventiva de persones que no estan jutjades.
Des del grup SOM, li diuen que no comparteixen la seva decisió, ja que creuen que és una incongruència. Per ells és molt greu tenir gent a la presó.
La Sra. Montse Fulquet PdeCat, fa intervenció donant tot el suport i demanant llibertat.

L'Alcalde recorda als grups que dintre de la composició dels mateixos grups pot haver-hi diferents opinions (com el cas actual de Gentxscli que els dos regidors votaran diferent. Que recorda que fa uns mesos dins del grup de SOM, va passar exactament el mateix i pel mateix tema sobre el procés d'independència de Catalunya) i que això no ha de donar pas a demanar explicacions per les seva diversitat d'opinió quan ja l'han donada. Passa a agraïr a tothom la seva intervenció de forma clara, respectuosa i constructiva.

Hi ha una abstenció del grup d'esquerres a la votació i indica les seves raons, creu que hi ha més gent per repressió a Espanya que no solament els del partit polític. Fa una valoració indicant que s'oblida del seu poble i està molesto, ja que la repressió no es veu reflectida al conjunt de la societat. Per tant a la votació hi ha una abstenció d'esquerres, 9 vots favorables i el Sr. Monteagudo s'absenta de la votaciói no exerceix el seu dret a vot.

El Sr. Alcalde fa una intervenció recordant que tots els grups municipals poden fer aportacions i transaccionar una moció per obtenir un major consens.

■ S'aprova moció pel suport al professorat de l'IES Palau de Sant Andreu de la Barca. Es mostra la solidaritat amb el professorat i la comunitat, insten a la fiscalia a què retiri les acusacions i arxivi el procediment judicial perquè s'aturi la campanya de criminalització dels docents i en general contra l'ensenyament públic català.

■ Es demana des de PdeCat la retirada pel pròxim ple la moció presentada pel grup d'esquerres, per la manca d'informació d'aquesta. S'accepta per part del grup d'esquerres.

Informació Alcaldia

Seguidament es dóna informació per part de l'Alcaldia sobre la finalització de l'obra del Polígon Roquetes, finançada entre AMB i Ajuntament.

També comunica la contractació de l'empresa Rogasa per l'asfaltat dels carrers que s'iniciarà la setmana vinent. S'indica que es farà el dijous abans de la Ciutat Gegantera que serà el 17 de juny i el dilluns després de la mateixa.

S'informa de l'última fase del casal d'estiu a l'Escola i la seva signatura per demà dia 1 de juny.

S'informa de la baixa demanda per a la preinscripció de l'Escola Bressol, de fet, per l'aula dels nadons no s'ha apuntat ningú, encara que volem seguir apostant pel nostre projecte.


Es dona per finalitzat el ple a les 20:30 h.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 16:59