Desenvolupament Ple gener 2019

Dilluns, 1 d'abril de 2019 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple del mes de gener de 2019

Dijous 31 es va realitzar el ple del mes de gener

El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes de desembre de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.

Proposta d'acord per aprovar l'increment salarial al personal de l'Ajuntament previst a la Llei 24/2018

S'exposa l'aprovació de la pujada salarial a aplicar en nòmina des del mes de gener als treballadors i treballadores: Sou, triennis i complement de destinació del 2,25% fixat per Llei i Complement específic i productivitat s'incrementarà en un 2,25%.

S'explica que aquests complements s'aplicaran tant a funcionaris com a laborals en canvi al personal dels plans d'ocupació es mantindrà la retribució pactada en el contracte.

Cap portaveu dels grups municipals fan observació i s'aprova per la unanimitat de tots els presents.

Proposta d'acord per aprovar el Reglament de creació i funcionament de la comissió del Nomenclàtor i del procediment per a l’assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics de Sant Climent de Llobregat

L'alcalde explica que el present Nomenclator estarà en exposició pública per aprovació i es farà una comissió d'assessorament que decidirà una proposta que anirà a plenari amb els noms de les vies públiques, places, etc.

Aquesta comissió estarà composta per:

President: L'Alcalde/essa o persona en qui delegui
Secretari: El/la Secretari/a General de l’Ajuntament o funcionari en qui delegui.

Vocals:

- Un/a tècnic/a municipal
- Regidor/a de participació ciutadana
- El/la jutge/essa de pau
- Un/a representant de la pagesia o representant de la cooperativa de pagesos o representant de la comissió del museu d’eines del pagès.
- Un/a representant de mobilitat/seguretat ciutadana (policia local, bombers voluntaris ó ADF)
- Dues persones d’entitats (presentació de candidatures i, sorteig, si cal)
- Dues persones de renom del poble (Es podran presentar totes aquelles persones que portin més de 15 anys empadronats al poble, se’ls hi valorarà els coneixements en història del municipi – 5 punts -, haver participat en altres estudis de noms o indrets del municipi – 5 punts - , haver format part d’entitats o comissions del poble – 5 punts -. Tots aquests punts seran valorats i, en cas d’empat, es realitzarà un sorteig entre les persones els mateixos)
- Responsable de l’Arxiu Històric de Sant Climent de Llobregat.


L'alcalde explica que posteriorment s'exposarà al ple per procedir a la seva aprovació.

Es dóna la paraula a la resta de grups, Agrupació d'Esquerres que creu que és un punt molt important i volen que sigui en consens, ja que és pel poble i encara que s'abstindran respectaran la votació, per altra banda, Gent x Sant Climent, exposen que estan a favor de la comissió del Nomenclator i estan d'acord que es faci aquesta proposta participativa, ja que consideren que és bo pel municipi. Però, demanen que es retirin les plaques que estan en la façana del col·legi perquè hi ha confusions.

Es procedeix a la votació, amb l'abstenció d'Agrupació d'Esquerres i l'aprovació de la resta dels grups.


Donar compte dels decrets d'Alcaldia del núm. 439/2018 fins al núm. 496/2018 i del núm. 01/2019 fins al núm. 32/2019

Es fan els aclariments per part d'alcaldia de dubtes sobre decrets per part del grup SOM.

Proposta d'urgència - Adhesió de Sant Climent al Consell d’assessorament de salut del Baix Llobregat.

L'alcalde exposa aquest punt, conforme es tracta d'un consell assessor de tot el Baix Llobregat, aclareix que no comportarà cap despesa a l'Ajuntament, únicament destinar un tècnic per assistir a les reunions.
A fi de promoure i planificar la gestió dels serveis de salut a partir de la creació d'un espai estable de debat, a fi de contribuir a la millora de la qualitat dels recursos disponibles.

Es procedeix a la votació d'urgència, sent aprovat per tots els grups municipals.
S'aprova per unanimitat aquest punt per tots els presents i es dóna per aprovat.

Informació Alcaldia

Seguidament es dóna informació per part de l'Alcaldia sobre:

â–  Han començat les obres de Ca L'Altisent la passada setmana i estem pendents del projecte del parc de Ca L'Altisent.
â–  L'actuació de camins està a punt de finalitzar l'actuació que han fet des de la Diputació de Barcelona i Generalitat, i en breu s'iniciaran el formigonat de cireres.

Precs i Preguntes

Es fa una intervenció per part del grup SOM demanant la màxima difusió del Plenari incloent els punts de la convocatòria, per part d'alcaldia no l'hi veu cap problema i es confirma que es demanarà a secretaria.


Es dóna per finalitzat el ple a les 19:45 h.





 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:08