Desenvolupament Ple extraordinari desembre 2018

Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple extraordinari del mes de desembre de 2018

Dimarts 18 es va realitzar el ple extraordinari del mes de desembre

El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes de novembre de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.

Proposta d'acord per l'aprovació del pressupost, bases d'execució, annex de personal per l'exercici 2019.

Alcalde presenta un pressupost per l’exercici 2019 amb un total inicial de 4.701.883 € (que suposa un increment del 9% respecte als 4.317.433 € del pressupost inicial de l’actual exercici 2018).

Aquest augment vindrà motivat per les noves inversions que es faran a Sant Climent en aquest nou exercici (principalment destinades a millora equipaments públics, via publica, carrers i voreres).

Pel que afecta al pressupost ordinari estem davant d’un pressupost que continua i consolida el pla de mandat d’aquests 4 anys. Una legislatura de contenció de la pressió fiscal a les famílies, augment de despesa en serveis públics i una aposta clara pel coneixement i atenció a la persona- cultura, educació, joventut i serveis socials.

Com els ingressos es congelen o baixen en alguns casos hem de presentar un pressupost de contenció de despesa per poder seguir complint amb les obligacions legals establertes a la Llei de Razionalitzacio i sostenibilitat de les administracions públiques i les normes d’equilibri pressupostari.

El capítol 1 de personal el mantenim estable i només contemplem les substitucions per jubilacions i apostem clarament pla plans d’ocupació que no generen despesa estructural que ha d’assumir el poble amb els seus impostos.
El capítol 2 de bens i serveis se situa en 1.424.016€ , que augmenta un 5% per poder entomar l’augment del cost dels contractes externalitzats com escombraries, gestió aigua,etc i poder potenciar serveis públics com servei de coaching, despeses de promoció econòmica, manteniment edificis públics, via publica,....
El capítol 3 de despeses financeres es redueix al voltant del 37% per reducció de pagament d’interessos de crèdits i altres operacions d’endeutament.
El capítol 4 de fons de contingència es situa en 62.388€ per poder atendre actuacions d’emergència i no previstes en aquest pressupost.
El capítol 4 de transferències augmenta un 10% en una mostra clara per apostar en el suport a les entitats així com la millora de l’atenció a família i augmentar ajuts en beques menjador, servei assistència domiciliària i poder arribar a imports de les subvencions entitats d’abans de la crisi.


Les principals dades són:
Via publica 11,76%
Manteniment Instal·lacions esportives : 20%
Millores dispensari municipal : 2.000
Protecció civil: incloem ambulàncies
Millores parc de bombers: 66%
Baixada consum elèctric previst : 4%
Baixada consum aigua previst : 5,41%
Augment consum poliesportiu per major us
Informació municipal: 15,38%
Educació formació adults: 200€ i 40%
Educació altres activitats: 2,67%
SAD augment del 36,56%
Ajut per arranjament habitatges gent gran: 900 euros
Conveni EAIA: 60%
Serveis socials: 27%
Ajuts menjador escolar: 128,57%
Activitats per joves : 14,29%

Pressupost amb màxim rigor i transparencia: cap vegada tots els grups municipals havien tingut els informes, memòria , pressupost i altres dades amb accés directe des del nou gestor d’expedients. S’ha acabat l’època d’entregar un full amb les xifres resum i posar pals a les rodes per poder valorar amb el màxim rigor la norma principal de l’administració local. He d’agraïr en aquest punt el treball fet pels departaments de secretaria, intervenció i tresoreria per poder aconseguir aquest expedient tant envejable en moltes administracions.

En resum us presentem un pressupost equilibrat, amb baixada de la pressió nominal de la fiscalitat de les famílies, amb augment de les petites inversions que ens continuen ajudant a ser poble, amb atenció als veins i veïnes i que ens ajuden a preparar un futur que els propers anys veiem de forma prometedora. Nova biblioteca, integració tarifaria a la zona 1 i millora del transports , nous espais d’atenció a gent gran i d’intercanvi generacional amb els joves, millor mobilitat entre escola, escola bressol, biblioteca i poliesportiu, millora del nous carrers i sobre tot mantenir unes finances sanejades.

Delegacions i Avocaciones de Competències- Proposta d'acord per designar representant municipal al Consell Escolar

S’aprova el nomenament de la regidora d’ensenyament com a representant municipal al Consell escolar de l’escola sant climent.


■ Al tractar-se d'una convocatòria extraordinària no es pot incloure precs i preguntes.


Es dóna per finalitzat el ple a les 21:00 h.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:07