Desenvolupament Ple setembre 2018

Divendres, 28 de setembre de 2018 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple ordinari del mes de setembre de 2018

Dijous 27 de setembre es va realitzar el ple ordinari del mes de setembre

El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes de juliol de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.

Nova regidora de PDeCat
El primer punt de resolució és el nomenament de la Sra. Neus Serrano López com a Regidora del grup PDecat en substitució de l'anterior regidora, Sra.Sandra Araque Peri. S'aprova per unanimitat i l'alcalde desitja molta sort a la nova regidora i l’encoratja pel seu nou càrrec amb l’objectiu de millorar el nostre poble, passant les intervencions a la resta de grups que li donen la benvinguda i feliciten a la Sra. Serrano.

Procediment de Contractació-Proposta d’acord aprovació document descriptiu-mesa especial de diàleg competitiu
L’alcalde explica el projecte de la masia de can bonet per fer una residència assistida per a gent gran, amb l’obligació per part de l’empresa que porti a terme la concessió dels serveis de condicionants que hi hauran de complir, les més destacables és que l’ajuntament no farà cap aportació al projecte de 2.500.000 € i que es retornarà amb espècies, descomptes de serveis i preferències de servei pel municipi.

Increments salarials pel personal de l’ajuntament – Llei 6/2018 de 3 de juliol de PGE
Amb la intervenció de l’alcalde on explica la proposta, i concreta que la pujada serà lineal per tots els treballadors.

Per part de GxSC-CP es felicita a l’ajuntament, ja que sense la seva gestió no s’hauria pogut fer el 0,3%. I s’aprova per unanimitat amb l’abstenció del grup AESC-E.

Aprovem la modificació de crèdit per transferència de crèdit-actuació C/ Roureda – xarxa de clavegueram i pluvials
S’aprova la modificació de crèdit mitjançant la transferència de crèdit entre el pressupost vigent per un import de 2.400,00 € per l’actuació “C/Raureda xarxa clavegueram i pluvials.

Aprovem la modificació de crèdit incorporació romanents – Opas 2017, subu. Entitats 2017, opa urgent 2018
S’aprova amb el vot favorable de tots els grups la incorporació de romanents i el romanent de Tresoreria líquid per Despeses Generals que resta després de l'aplicació de la incorporació de romanents d'aquest expedient és de 382.530,30 euros.

M.C. Per transferència crèdit. Actuacions urgents mur circumval·lació
S’aprova per majoria absoluta la modificació de per un import de 16.401,52 € per l’actuació “Actuacions urgents mur C/Circumval·lació-Sector VAP”.

M.C. Transferència Crèdit Arranjament talús i Pista EBM
S’aprova la modificació de crèdit per un import de 18.528,14 €, per l’actuació “Arranjament accés talús i pista EBM”.

Aprovació definitiva Compte General 2017
S’aprova definitivament el compte general de l’exercici 2017.

Proposta d’acord festes locals any 2019
Es proposen i aproven com a festes locals d’aquesta localitat de Sant Climent de Llobregat, pel proper any 2019, les següents:

- Dia 9 d’agost: (Festivitat de Sant Llorenç).
- Dia: 22 de novembre (Festivitat de Sant Climent).

Proposta acord conveni col·laboració per al finançament obres projecte reforma i ampliació Ca l’Altisent. Entre l’ajuntament i Àrea Metropolitana de Barcelona
S’aprova definitivament el Conveni de col·laboració per al finançament de les obres del Projecte Executiu de reforma i ampliació de Ca l'Altisent.

Moció presentada pel grup Som- Acord municipal – Conmemoració referèndum d’autodeterminació a l’1 octubre 2017
Fa l’exposició de l’escrit la Sra. Laia Pinilla del grup SOM-AM, amb la Intervenció posterior dels grups GxSC-CP i PDeCAT.

L’alcalde fa un aclariment per adherir-se a la Moció presentada per SOM-AM amb els següents punts:

Primer. Reconèixer la tasca de les persones que varen fer possible la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017 i que hi van participar activament per poder donar veu al poble de Catalunya en relació al seu futur polític.
Segon. Manifestar la solidaritat amb la ciutadania que va ser brutalment agredida per les forces de seguretat de l’Estat quan es dirigia de manera pacífica a votar.
Tercer. Exigir l’immediat alliberament de Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Dolors Bassa, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Carme Forcadell, així com el lliure retorn de les persones exiliades.
Quart. Comunicar aquests acords al Govern de Catalunya, al Parlament i a les entitats municipalistes.

Informació Alcaldia
Seguidament es dóna informació per part de l'Alcaldia sobre:

- Licitació de les càmeres de videovigilància (5 càmeres), a l’entrada i sortida de vehicles, que en aquest moment ja tenim una empresa adjudicatària.
- Explica els tres processos de selecció de personal:
1 plaça de policia local
1 plaça d’educadora social
1 plaça treballadora familiar
- Es convida a tothom el proper diumenge 30 de setembre a les activitats de l’1 octubre-diada de commemoració i dinar de germanor de carmanyola.
- Comenta que entitats corals demanen ajuda i fan la petició al nostre grup PDeCat per iniciar aquesta petició.
- Pendent de licitació de la neteja de l’Escola Bressol i Ceip Sant Climent.

El grup SOM-AM fa una consulta referent al nou tram de BV2004. Des de l’alcaldia es dóna explicación.

El grup SOM-AM demana per a Joventut personal per poder portar a terme la tasca. Desde L’alcaldia i la Regidoria de Joventut li donen resposta.

Una veïna demana revisió de les obres del gas al C/ de les Flors, ja que entren humitats, per tant des de l’alcaldia es compromet a demanar informe a aigües per poder fer una revisió amb càmeres.

La Sra. Neus Serrano dóna les gràcies a tothom i agraeix la confiança del seu grup, el PDeCAT.

Finalment, l’alcalde agraeix la presència a tothom i felicita a la Sra. Neus Serrano i empenta a la Joventut a implicar-se cada vegada més en la vida del “Poble”.

Es dóna per finalitzat el ple a les 20:25 h.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:06