Desenvolupament Ple juliol 2018

Dilluns, 30 de juliol de 2018 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple ordinari del mes de juliol de 2018
 

dijous 26 de juliol es va realitzar el ple ordinari del mes de juliol


El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes de maig de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.


Aprovem les modificacions de crèdit següents amb l'explicació de cada una d'elles per part de l'alcalde:

  • Incrementar pressupost de la partida de serveis socials per import de 7.036 € atenent el pacte de govern de legislatura 2015-2019 i que correspon als resultats positius econòmics de l'ajuntament i que procedim a ampliar el suport a les polítiques socials com ajuts beques menjador, pobresa energètica, atenció personal i altres.
  • Incrementar pressupost de la partida de cultura per import de 7.036 €, en aquest cas es produeix aquest increment de forma extraordinària, ja que inicialment només es contemplava l'1% del resultat econòmic per incrementar serveis socials, i ara procedim a aquest augment per donar suport a les polítiques culturals del municipi com contractació músics, biblioteca, actes culturals i altres.
  • Incrementar pressupost de la partida d'esports per import de 7.036 €, en aquest cas es produeix aquest increment de forma extraordinària, ja que inicialment només es contemplava l'1% del resultat econòmic per incrementar serveis socials, i ara procedim a aquest augment per donar suport a les polítiques esportives, principalment per consolidar el projecte de patis oberts, promoció de l'esport base i altres.


Presentem pla d'inversions i millora de Sant Climent per import total de 640.981 € que podem incorporar a pressupost del bon resultat econòmic obtingut en els darrers anys:

  • Estudis i treballs tècnics augmentem 100.000 € per encàrrecs d'estudis, projectes i assessorament extern per poder fer front a disseny de noves obres de carrers com el carrer major, assessorament en les licitacions que hem de fer com Can Bonet i altres de caire tècnic.
  • Nou parterre de l'Àncora augmentem 3.599 € per arranjar l'àncora existent i posar una nova base en forma d'escut del poble amb acabats de ferro i trencadís.
  • Construcció escala interior interior de l'ajuntament per import de 15.100 € ja que el pendent és molt pronunciat i volem evitar caigudes (sembla que no compleix normativa de pendent excessiva).
  • Millores accessibilitat Camí Cal Marí per import de 7.900 € per arranjar els panots que estan sent rebentats per les arrel dels arbres.
  • Nova fase d'arranjament de camins forestals per import de 50.000 € que vindrà a continuar fent formigonat de trams amb pendent pronunciat o corbes difícils que l'aigua fa malbé i que un cop fet amb formigó tenen una durada molt més llarga.
  • Arranjament camí escolar augmentem en 176.000 € més per poder tenir la partida pressupostària per poder fer totes les fases del camí que connecten entre Escola Bressol, escola, plaça de la Vila, Sala de lectura i Poliesportiu.
  • Nou enllumenat de del carrer del Pi per import 22.900 € que suposa instal·lació de llums led.
  • Actuacions seguretat a deixalleria per import de 11.330 per millorar seguretat de la tanca i càmeres de vigilància. Objectiu evitar robatoris i principalment evitar la contaminació de la riera amb material trencat i robat de la deixalleria.
  • Arranjament humitats pàrquing municipal per import de 3.700 €
  • Arranjament humitats museu eines del pagès per import de 1.694 €.
  • Actuacions de millora escola bressol municipal en tasques de pintura per import de 9.000 €
  • Actuacions de millora escola Sant Climent a zona accessos nau infantil per import de 3.000 €
  • Nova inversió a escola Sant Climent per millorar ombreig zona patis infantil per import de 16.168 €Nou enjardinament i zona de jocs mediterranis a escola bressol municipal per import de 5.000 €
  • Treballs de millora bomba piscina municipal, instal·lació, millora de tanques accés per import de 10.500 €
  • Atencions protocol·làries i Alcaldia augmentem 5.000 € per poder fer front a les despeses que des de tots els departaments s'han fet per les diferents activitats realitzades (Festa de les cireres, ciutat gegantera, cirerer en flor,...) i que hem de dotar de saldo per arribar a final d'any i poder pagar el present que es fan als treballadors (una ampolla de vi ó de cava).

En paraules de l'alcalde, El nou pla d'inversions que prioritza actuacions de millora als carrers i voreres del poble i actuem amb la millora d'accessibilitat i mobilitat queda aprovat per unanimitat de tots els regidors i regidores del consistori. En aquest cas l'alcalde agraeix el suport de tots els grups polítics ja que suposa un pas endavant en la millora del municipi. Estem parlant d'un pla d'inversions i millores de més de 700.000 euros que si li afegim els diners que posem per fer la nova biblioteca de Ca l'Altisent estem parlant de noves inversions als anys 2018-2019-2020 de més de 2.250.000 euros.


Presentem expedient per generar crèdit per estudi per implantació canvi model recollida residus que acceptem una subvenció de l'AMB per import de 67.895 € i afegim des de romanents de tresoreria per import de 7.543 € Hem fet una aliança estratègica amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona per poder fer de Sant Climent un municipi que recicli més i que pensem en un poble d'economia circular i que reaprofitem els nostres escasos recursos naturals.


Presentem un nou pla de suport als aturats i aturades que hem aconseguit des de l'AMB i que suposa una generació de crèdit per import de 28.770 €


Presentem una modificació de crèdit per fer front a :

  • assegurances per import de 20.000 €
  • Reparació de Caldera de l'EBM per import de 4.307 € . Es millorarà el subministrament de la biomassa.
  • Reparacions de les cornises de l'escola bressol municipal per actuacions d'urgència per import de 28.000 €
  • Ampliem dotació pressupost de neteja escola per import de 13.000 € per poder fer la licitació de l'escola bressol municipal i escola Sant Climent

Presentem l'avanç de planejament de la modificació del Pla General Metropolità per a l'ordenació dels espais agroforestals al terme municipal de Sant Climent de Llobregat. S'han fet durant les setmanes anteriors un primer procés de participació amb presentació, reunions de treball i presentació primeres conclusions, s'han fet reunions amb serveis tècnics municipals i de la generalitat, s'han incorporat les primeres de les aportacions i s'ha fet 2 reunions amb tots els grups municipals per la seva presentació i aclariments.

Les principals dades son:

  • Total àmbit actuació 100,1Ha
  • Forestal actual 65 Ha i forestal proposta 65Ha
  • Rustic protegit de valor agrícola passem de 13 a 28 Ha
  • Cementiri comarcal passa de 17 Ha a 4 Ha

Presentem licitació neteja Escola Bressol i escola Sant Climent per 24 mesos i per un import màxim de 133.100 € iva inclós. Des del grup de SOM pregunten sobre salari treballadors i treballadores d'aquesta contractació, i des d'alcaldia s'informa que tenim acordat salari mínim de 1.071 euros


Presentem reglament utilització TIC a l'ajuntament. Objectiu regular l'us per part del personal municipal de les noves tecnologies.


Proposta d'acord de cessió dels terrenys per poder fer el nou tram de vorera de la carretera de Sant Boi BV2004 (91,45 m2)


S'aprova la moció contraria als nous productes de pensions Paneuropeus, presentada per Agrupació d'esquerres (AE). En aquest sentit la presentació va anar a càrrec del regidor Alejandro Muñoz i des del grup del PDeCAT es van abstenir indicant que la feina principal passa per millorar les pensions públiques i aquesta moció no parla res, ni fa cap proposta sobre la greu situació del sistema de pensions español.


En l'apartat de precs i preguntes, el grup de SOM presenta un seguit de preguntes i precs que son contestats per l'alcaldia entre els que destaquen despeses de protocol, rebnuncia dels tècnics municipals a la mateixa defensa que el regidor, funcionament del gestiona per consultes de factures, expedients informatius i disciplinaris de l'arquitecte municipal, situació de l'informe de l'arquitecte municipal sobre modificació PGM espais agroforestals.


Informació Alcaldia

Seguidament es dóna informació per part de l'Alcaldia sobre l'inici de les obres del nou tram de vorera de BV2004 a partir del 3 de setembre. Sobre les obres de drenatge d'aigua que es faran a carrer Major, després de reunions amb veïns i serveis tècnics.


Finalment es convida a tothom a la Festa Major d'estiu 2018.


Es dona per finalitzat el ple a les 20:37 h.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 16:47