Desenvolupament Ple Extraordinari Urgent octubre 2019

Divendres, 18 d'octubre de 2019 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple del mes d'octubre de 2019

Dimecres 16 d'octubre es va realitzar el Ple Extraordinari Urgent amb motiu de la "Situació política fruit de la sentencia del tribunal Suprem en relació al Procés".

El ple s'inicia amb l'aprovació de la urgència en la convocatoria de la sessió del Ple, quedaría aprobada amb els vots favorables de JxCat, SOM-ERC i el vot en contra de GentxSC.

Seguidament amb l'aprovació de l'acta anterior del 26 de setembre de 2019, encara que GentxSC vota en contra de l'acta, ja que consideren que el ple del 4 de juliol és nul de ple dret.

Es continua amb la "Moció presentada pel grup municipal Junts x Catalunya de resposta a la sentència del tribunal suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació".

Fa una intervención l'alcalde: "Els Municipis de Catalunya i atenent a la petició de l'ACM i de l'AMI rebutjen aquestes condemnes als nostres representants institucionals i membres de la societat civil que van defensar el dret a decidir democràticament el futur de Catalunya, també des de el poble de Sant Climent volem deixar palés el total rebuig a qualsevol acte de violencia que pugui generar, ja que el moviment independentista ha demostrat claramente que és un moviment pacífic i democràtic i en defensa de les llibertats, per fer palés aquest rebuig proposem les següents accions a tots els alcaldes i alcaldesses catalans:

- Celebració d'un ple extraordinari per mostrar el rebuig de la sentencia, que és el estem fent.
- El proper 26 d'octubre es convocarà un acte amb alcaldes i alcaldesses de Catalunya per mostrar la unitati el soport del món local a les persones injustament condemnades.

A continuació es procedeix a la lectura de la Moció per tots els grups polítics (posat en pdf per a la seva lectura).

Es passa a la votació, vots favorables de 2 regidors de SOM-ERC, 3 regidors de GentxSC i 5 de JuntsxCat, per tant aprovat per majoria sobrada.

Per finalitzar, l'Alcalde agraeix als regidors i regidores la seva resposta ràpida a l'acceptar el plenari extraordinari urgent i dir que tots els regidors i regidores han acceptat renunciar a les despeses d'aquest plenari i per tant no tindrà càrrec pel pressupost municipal.

Des d'aquesta alcaldia, l'únic que han volgut fer és posar a disposició aquest espai, que és un espai de debat i d'expressió de la voluntat del poble, cadascú s'ha pogut expressar com ha volgut i ens agradaria a tots els que estem aquí que moltes vegades que en lloc de passar per davant dels sentiments d'injustícia, la gent comences, els que tenen responsabilitats per fer-ho, comencin a parlar de diàleg i buscar solucions i deixessin de posar sobre la taula només la repressió, amb el qual agraeix a tots i totes, la seva presencia.

Informa l'alcalde que dilluns hi haurà un ple extraordinari urgent a les 8:30 h pel sorteig de les taules electorals.

El ple finalitza a les 19:55 h

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:30