Desenvolupament Ple extraordinari Ordenances octubre 2018

Dimecres, 31 d'octubre de 2018 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple extraordinari ordenances del mes d'octubre de 2018

Dimarts 30 d'octubre es va realitzar el ple extraordinari ordenances del mes d'octubre

El ple s'inicia amb l'aprovació de l'acta anterior del mes de setembre de 2018. Cap portaveu dels grups municipals fan observació sobre el seu contingut i s'aprova per unanimitat.

Modificació de les Ordenances fiscals

En aquest primer punt l'alcalde fa una explicació de les modificacions de les Ordenances fiscals per a l'exercici 2019, presentant informes secretaria i intervenció pel coneixement dels grups municipals i veïns/nes, entre les quals destaquen:

- IBI (Impost sobre Béns Immobles) no pujarà i es mantindran les bonificacions per familíes nombroses i monoparentals.
- Els ajuts a particulars per instal·lar plaques solars als domicilis per consum domèstic durarà 5 anys i podrà arribar fins a 2.500€, ja que l'autoconsum ja no està castigat amb l'impost al sol i des de l'ajuntament volem que #santcliment es converteixi en un municipi capdavanter en la transició energètica. Volem apostar per reduir la dependència a l'energia d'origen fòssil i aprofitar renovables.

Després de l'aportació del grup de Gent per Sant Climent donant recolçament a les ordenances i felicitant per el no augment de la presió fiscal i de la intervenció del grup SOM-AM demanant una aclaració per l'augment de la taxa de clavegueram de 27,50 € a 28,60 i quedant per part de l'alcalde en donar aclaració per escrit després de parlar amb el departament que porta el tema.

Es pasa a la votació amb l'abstenció dels grups SOM-AM i AESC-Entesa.

Moció de suport a la Federació Catalana d'Entitats Corals

Avui en el ple s'ha presentat una Moció que ha estat aprovada per tots els grups polítics, per demanar que la Generalitat atorgui la Creu Sant Jordi a la Federació Catalana d'Entitats Corals pel seu centenari.

S'ha llegit la Moció per part de la regidora de cultura i posteriorment s'ha signat el document per part de tots els grups polítics. S'ha agraït la tasca integrada i el suport dintre de la cultura catalana.

Finalment per part de les associacions es dóna les gràcies al suport a la iniciativa.

Es dóna per finalitzat el ple a les 19:35 h.





 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:06