Desenvolupament Ple 30 gener 2020

Dimecres, 5 de febrer de 2020 a les 00:00

Es prorroguen els pressupostos del 2019.

Dijous 30 de gener es va realitzar el ple de gener de 2020

Previ a l'inici del Ple l'alcalde va demanar un minut de silenci per les darreres víctimes a Catalunya durant el mes de gener, 3 feminicidis i una menor, on s'uneixen els regidors i regidores amb la resta dels assistents.

Seguidament, l'alcalde va tenir un record per les víctimes mortals del temporal Glòria arreu del territori i fer un agraïment a tots els voluntaris, personal de l'ajuntament i empreses de Sant Climent que han ajudat durant les hores crítiques que hem patit.

I per últim, abans de donar pas al ple, va tenir un record especial, per l'alcaldessa i companya Dolors Baqués, que ens va deixar fa pocs dies, "Ha estat alcaldessa durant dues legislatures, del 92 al 96 i 96 al 99, i a part de tot el seguit d'obres, inversions i actuacions al poble, jo crec que se la recordarà per ser una persona propera i una persona que treballava incansablement pel poble i compromesa amb la cultura", en acabar va haver-hi un aplaudiment pel seu record.

El Ple s'inicia amb l'aprovació de les actes de les sessions anteriors núm. 14/2019 de data 28 de novembre de 2019 i núm. 15/2019 de data 19 de desembre de 2019, amb el vot favorable de Junts per Catalunya i SOM i el vot en contra de GxSC-CP (fent referència a la seva queixa per considerar ple nul el del passat 4 de juliol de 2019).

Va seguir amb l'aprovació de compra d'equips informàtics a l'Escola Bressol Municipal i l'aprovació del conveni de col·laboració entre l'administració de la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d'Educació i l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat en relació amb el Projecte de Servei Comunitari, que engloba a tots els joves de Sant Climent que estan estudiant arreu del territori i que no té cap cost pel municipi, també aprovat per unanimitat.

S'aprova també l'acord relatiu a la determinació del Preu Just per mutu acord de l'expropiació forçosa de la finca 689, 690 i 3455 de la Parròquia de Sant Climent de Llobregat, en aquest cas és aprovar el preu just de 153.198,48 €, acordat amb la Parròquia de Sant Climent, amb els vots favorables del grup SOM i de Junts per Catalunya i el vot en contra de GxSC-CP.

Seguidament, Pressupost, Bases d'Execució i Annex de Personal per l'exercici 2020

L'ajuntament presenta uns pressupostos que estan proposats amb els Serveis Tècnic, Serveis Econòmics i els regidors de Junts per Catalunya, el qual prioritza l'augment en les partides d'Atenció a les Persones i Subvenció amb entitats i que no varien gaire en respecte a l'any anterior per la congelació dels impostos.

Pressupostos equilibrats tot i la congelació dels impostos que ja coneixeu i en les seves partides corrents i les inversions següents,

Inversions proposades:
- 50.000 € en millores de carrers.
-172.000 € per carrers de la Rodera.
-10.000 € per l'Escola Sant Climent.
- 8.100 € per l'Escola Bressol Municipal.
- Així com totes aquelles que incorporem de l'any 2019 (Murs d'escollera, Camí Escolar, tot al que afecta a Cal Marí,...).

Així mateix, a l'apartat de Despeses, es contemplen les despeses del 1050è aniversari, 25 anys de Fomarians, augmentem les Polítiques d'Igualtat i posem partida per poder obrir tota la temporada el Punt d'Informació Juvenil i augmentem els estudis i els treballs tècnics per acabar de fer l'estudi de la Gent Gran del Centre de Dia.

Després de la intervenció dels grups municipals, a les quals l'alcalde dóna resposta, el Pressupost del 2020 queda rebutjat per 6 vots en contra i cinc vots a favor. 

Es passa al següent punt, que és la votació de la Moció presentada sobre l'estat de les línies elèctriques a Sant Climent de Llobregat, quedant aprovat per unanimitat i es procedeix a la seva lectura (document adjunt).

Informació Alcaldia

- Incorporació d'un Policia Local que arriba des de Mossos d'Esquadra i per tant ja no s'ha d'enviar a l'acadèmia.

- S'explica com a anat la gestió del temporal Glòria, amb la crítica i la indignació que des del consistori se sent amb tota l'actuació d'Endesa i per això ens hem reunit una delegació d'alcaldes i alcaldesses amb la direcció general d'energia, que són les que controlen a Endesa i els hem exigit l'obertura d'un expedient col·lectiu. Per una banda cada municipi farà la denúncia particular i ells faran la col·lectiva. Nosaltres hem fet una primera valoració dels danys públics que ens van demanar des de la Delegació del Govern Espanyol, i que a partir dels informes dels tècnics en una primera valoració s'ha estimat en 378.260,50 € + IVA.

També s'ha posat a disposició de la ciutadania un servei jurídic per presentar també reclamacions contra la companyia Endesa, que s'han començat a fer aquesta setmana les visites una a una amb un advocat per poder assessorar-los i que a part de la denúncia individual, nosaltres com a ajuntament ens quedarem totes les denuncies i les presentarem col·lectivament i unint-la amb la nostra que farem com a ajuntament, encara que des de Consum ens diuen que les col·lectives no serveixen.

Dir també que la nefasta gestió d'Endesa, va fer que haguéssim de comprar 2.000 litres de gasoil que les subcontractes de les empreses d'Endesa que hi havien de repostar no ho van fer i que gràcies a una empresa del municipi vam poder adquirir-lo i que es reclamaran a la companyia amb danys i perjudicis.

- Informar que ja han començat els actes en el 1050è aniversari.

Es dóna per finalitzat el ple a les 19:57 hores.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:52