Ca l'Altisent

Dimecres, 4 d'abril de 2018 a les 00:00

Finalitzat 2021

Propera Inaguració 23 d'abril de 2021. - març 2021

El concurs per a la creació del logotip de la biblioteca  Bases aquí

àncora esprés nº 54 

Per escollir el logotip de la nova Biblioteca, es va posar en marxa un concurs adreçat a atistes locals i amb l'objectiu d'escollir el més adient per aquest nou equipament, el que es va premiar amb 600 €.

 A punt d'enllesteir-se, l’obra de Ca l’Altisent - desembre 2020

àncora exprés nº 52

S’espera que la biblioteca que acollirà, pugui ser inaugurada en la propera celebració de Sant Jordi, en 2021.

Aquest mes de gener quedin també enllestits els treballs de reforma i ampliació de l’edifici de Ca l’Altisent. Un cop s’hagi dut a terme aquesta part del projecte serà el torn per a altres aspectes imprescindibles per a la seva posada en marxa, com és la col·locació del mobiliari i la retolació, la instal·lació del servei d’autopréstec de la biblioteca i la incorporació dels fons de consulta amb els quals comptarà. La voluntat municipal és que, un cop finalitzin aquestes actuacions, i amb la previsió d’una millora de l’actual situació sanitària, es pugui inaugurar la biblioteca durant la diada de Sant Jordi d’aquest any vinent.

Properament s’hi duran a terme treballs com la incorporació de mobiliari o la col·locació dels fons de la futura biblioteca

 Les obres de l’equipament de Ca l’Altisent ja s’han reprès després d’una aturada obligada per la pandèmia - juny 2020

S'han iniciat les obres de l’equipament cultural de Ca l’Altisent, que acollirà la futura biblioteca, i que també s’ha avançat en els treballs previs a la creació del parc metropolità finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que es desenvoluparà a l’entorn dels Jardins de la Font del Rector.

Ca l'Altisent - Inici Obres - 16 gener 2019

àncora exprés nº 35 - febrer 2019

àncora exprés nº 36 -març 2019

El 15/01/2019 s'aprovar el pla de seguretat i salut de l'obra. El 16/01/2019 es signa el replanteig per incici obres el proper 21/05/2019. La previsió és que les obres tinguin una durada aproximada de 12 mesos i cal afegir uns 4 mesos més per l'execució de la plaça de davant de la nova biblioteca i el parc metropolità.

Totes les actuacions a l'entorn de Ca l'Altisent han sigut promogudes des de l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat en col·laboració de totes les administracions presents a Catalunya (Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació de Barcelona i Generalitat de Catalunya). 

   

Ca l'Altisent: Licitació projecte mobiliari nova biblioteca

El proper 8 d'agost es publicaran les bases per licitar el contracte de subministrament i instal·lació i/o muntatge del mobiliari i equipaments per a la Biblioteca Municipal de Ca l'Altisent del municipi de Sant Climent de Llobregat.

■ Ca l'Altisent - inici licitació nova biblioteca

El passat dimarts 24 de juliol s'aprovava a la Junta de Govern de l'AMB la licitació de l'obra de rehabilitació i ampliació de la nova biblioteca Ca l'Altisent del nostre municipi.


S'aprova l'expedient de contractació de les obres esmentades per un import base de 1.268.752,00 euros (iva exclós).

Es publicarà tot l'expedient al perfil del contractant de l'AMB, però per fer una màxima difusió també es farà al web municipal.

Ca l'Altisent - aprovació finançament -1 de juny de 2018

En total la despesa prevista serà de 1.500.000 € dels quals l’Ajuntament assumirà 850.000 €

El ple municipal celebrat ahir al vespre a l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat aprovava, entre els diferents punts de l’ordre del dia, el pressupost per finançar la creació de la futura biblioteca de la població. Aquest és un dels principals projectes de la legislatura i està lligat a la reforma i ampliació de Ca l’Altisent, l’edifici de titularitat municipal que esdevindrà equipament cultural.

En total el pressupost aprovat contempla destinar 1.500.000 € a la biblioteca, dels quals l’Ajuntament finançarà la major part (850.000 €) mentre que la resta serà assumida per la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Un cop aprovada la previsió de despesa, es procedirà properament a signar el conveni amb l’AMB per a la subvenció d’una part dels treballs.

La nova biblioteca vindrà a donar el relleu a la Sala de Lectura Sant Jordi i s’integrarà en la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona

Ca l'Altisent-Presentació conclusions procés participatiu  - 7 de juny de 2017

Culmina amb ampli consens el procés participatiu per definir els usos de Ca l’Altisent

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha iniciat converses amb la Diputació de Barcelona perquè la futura sala de lectura «Ca l’Altisent» s’adhereixi a la Xarxa de Biblioteques.

                               

               

 

Ahir al vespre la Sala de Plens de l’Ajuntament acollia la presentació pública de les conclusions del procés participatiu per definir els usos de l’equipament cultural que es crearà properament a l’edifici de Ca l’Altisent i del que han participat més de 200 persones. Al llarg de l’últim any i mig es treballava en una actuació, tutelada des de la Diputació de Barcelona, que des de l’equip de govern es considerava prioritària i de la que, a més de la ciutadania en el seu conjunt, han pres part entitats, tècnics o regidors tant de l’equip de govern com de l’oposició.

Ca l’Altisent és un edifici de 375 m2 que inicialment s’ampliarà fins els 675 m2 mantenint el seu estil noucentista i preservant molts dels elements representatius d’aquesta edificació.

Les conclusions presentades ahir mostren un ampli consens pel que fa als usos que hauran de tenir els diferents espais amb els que comptarà l’equipament. Així la planta baixa acollirà la Sala de Lectura del municipi amb l’objectiu de que esdevingui una zona intergeneracional en la que convisquin infants i famílies amb d’altres col·lectius com la gent gran. Pel que fa a la primera i la segona planta aquestes esdevindran espais polivalents dotats tècnicament per a rebre activitats de diferents característiques relacionades amb la cultura com poden ser presentacions de llibres o petites representacions teatrals.

                

                                      

Finalment el procés participatiu també tenia en compte els jardins de Ca l’Altisent. Aquests seran un espai que puguin acollir activitats culturals i en el que es trobin arbres autòctons amb cartells informatius i educatius sobre les espècies que es trobaran allà representades.

Un cop culminat el procés, l’alcalde, Isidre Sierra, ha volgut destacar que “em sento orgullós per l’alta implicació que hem aconseguit. Els climentons i les climentones hem demostrat no només que ens preocupa el futur del nostre municipi, sinó que estem disposats a implicar-nos en ell. Aquest és un projecte clau per a Sant Climent ja que ens servirà per crear un pol d’interès cultural que unirà el Museu d’eines del pagès, la sala de lectura, els propis jardins de Ca l’Altisent i la futura zona d’equipaments que està prevista a la plaça del Llegat Comú”.

De la mateixa manera l’alcalde ha anunciat que s’han establert recentment converses amb la Diputació de Barcelona per tal de que la Sala de Lectura del municipi esdevingui una biblioteca integrada a la Xarxa de Biblioteques de la província. Si es concreta aquest acord suposarà una ampliació de la futura planta baixa de l’equipament per tal que assoleixi els 825 m2 que demana la diputació.

Us adjuntem la memòria completa a aquest apartat i un altre document amb el resum de les conclusions.

Tancament procés participació Ca l'Altisent-Octubre 2017

Aquest mes de setembre s'ha produït la presentació dels resultats del procés participatiu per decidir els usos de l'edifici de Cal'Altisent, la seva plaça i els seus jardins.

Us adjuntem l'informe definitiu dels resultats de definició usos de Ca l'Altisent:

  • planta baixa: espai per biblioteca
  • planta primera: espai polivalent-sala actes (divisible)
  • planta segona: espai reservat polivalent
  • Plaça exterior : per a ús públic (cultural , de trobada,...)
  • Jardins: per a espai tranquil i de passeig

Comença el procés participatiu sobre usos de Ca l'Altisent - Mesos de març a juny 2017

Aquest mes de març de 2017 comencem procés de participació ciutadana sobre usos de Ca l'Altisent. La Diputació de Barcelona tutelarà el projecte i el tret de sortida el donarem el proper 12 de març amb una jornada de presentació pública.
Es farà a Ca l'Altisent a les 11 del matí i hi haurà xocolatada per a tothom.

                                                                        

 

 

Darrera actualització: 10.02.2023 | 09:33