Desenvolupament Ple Ordinari 27 de maig de 2021

Divendres, 28 de maig de 2021 a les 18:00

Aspectes més destacables del Ple Ordinari del 27 de maig de 2021

Dijous 27, es va realitzar el Ple Ordinari, de nou per via telemàtica i en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Sant Climent, per poder facilitar la participació dels veïns i veïnes, a través de l'e-mail st.climent@santclimentdellobregat.cat.

L'alcalde vol tenir un record per a totes les persones que han traspassat pee la COVID, destacant el treball dels sanitaris i sanitàries que estan treballant diàriament per poder resoldre aquesta pandèmia.

El ple queda validat pels serveis jurídics municipals (secretaria), per realitzar-lo en temps i forma telemàtica.

S'inicia el ple amb una intervenció del secretari per explicar com està la licitació del Casal d’Estiu i la intervenció per part del portaveu del grup GxSC-CP, el Sr. Monteagudo. Tant l’alcalde, com la regidora d’Educació, la Sra. Neus Serrano, expliquen que en breu es publicarà al web i es facilitarà la informació  pertinent a les famílies, perquè puguin formalitzar les matrícules.

Es segueix amb l'aprovació de l’acta de la sessió anterior, núm. 4/2021 de data 25 de març de 2021.

Seguidament, amb la presentació del punt, per part de l'alcalde, el Sr. Isidre Sierra i la intervenció de la regidora de joventut, la Sra. Neus Serrano, queda aprovat el Pla de Joventut Local 2021-2024, amb el vot favorable de tots els grups i que quedarà en procés d’exposició pública durant 30 dies. Podeu ampliar la informació aquí.

El següent punt que s’aprova al Ple, és el  corresponent a l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Climent al pacte contra la segregació escolar a Catalunya, proposta pel Síndic de Greuges, on l’alcalde vol destacar la gran feina que fan tant les escoles del municipi com les AMPAS, i que després de les intervencions dels grups, queda aprovat amb tots vots a favor.

Continua el ple, amb l’aprovació de l’acord de la Comissió del Nomenclàtor i del Procediment per a l’Assignació de denominacions de vies urbanes i espais públics de Sant Climent de Llobregat, pel qual el nom del torrent que passa per dins dels Jardins de la Font del Rector sigui Torrent de Santa Cecília, amb un gran treball de recerca previ de recerca i que queda aprovat amb el vot favorable de tots els regidors i regidores.

Es segueix amb l'aprovació de les Bases Reguladores per la convocatòria 2021 d'ajuts extraordinaris en règim de concurrència competitiva als establiments comercials i empresarials de Sant Climent de Llobregat afectats per la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19, concretament dirigits els professionals de la restauració, comerç, serveis i empreses locals, amb una partida pressupostària de fins a  25.000 €.  Per a més informació aquí.

Es continua amb la intervenció del portaveu de SOM-ERC-AM, la Sra. Elisabeth Marcos, que passa a llegir la moció presentada pel Grup Municipal de SOM-ERC-AM per declarar Sant Climent de Llobregat Municipi Amic de la lactància materna, que després de les intervencions amb el seu sentit de vot, quedaria aprovada la moció amb els vots del tots els grups. I es passa a llegir la següent moció per la sol·licitud de la retirada dels pivots entre la plaça Lluís Companys i la plaça de la Vila, presentada pel GxSC-CP, i que llegeix la regidora, Sra. Laura Catalan, quedant rebutjada després de la intervenció del regidor d’urbanisme, el Sr. Ismael Mora, per donar una explicació amb els criteris tècnics corresponents.

Seguidament, es dona pas a la votació de la moció per declarar Sant Climent de Llobregat municipi antimonàrquic, que queda aprovada per tots els regidors i regidores. I per últim, arrel a la proposta de GxSC-CP i que després s’han adherit els grups JuntxCat i SOM-ERC-AM, on l’alcalde passa a llegir-la i a on el Sr. Ismael Mora, regidor d’urbanisme fa una intervenció per explicar les diferents intervencions programades pel Barri de la Rodera, s’aprova la moció de mesures per evitar talls de llum i baixades de tensió i, millorar la supervisió i manteniment del subministrament elèctric a Sant Climent de Llobregat.

Per concloure el ple, l’alcalde passa a donar la informació d'alcaldia:

■ A data d'avui tenim a Sant Climent 1951 persones vacunades i demà hi haurà les segones dosis per la franja de 70 a 74 anys, per tant, pel que veiem la vacunació avança molt bé i continuarem cedint espais municipals, sempre que ens ho demanin CatSalut i recorda que tenim l'APP per demanar dia i hora.
■ Continuem ampliant la xarxa de desfibril·ladors als espais públics, a la confluència dels C/ De la Creu i C/ Del Pi, s'ha instal·lat un nou DEA i demà divendres es farà a les set de la tarda una sessió informativa oberta a tothom.
■ Dins de les activitats dels Jardins de la Font del Rector, aquest dissabte a 11.30 h, tindrem una activitat per conèixer les plantes ramelleres a la Jugateca Ambiental.
■ També es reprenen els actes del 1050è aniversari, i es farà una activitat divendres a les 20 h, al Casal de Cultura sota el no "Recuperar i Redescobrir els orígens, camins, aigua i preexistència de Sant Climent de Llobregat". Dissabte a les 20.30 h, al Parc de l'església es farà un espectacle amb protagonisme "El Campanar, les campanes, la música i la història". I per finalitzar tindrà lloc el diumenge, a 12.30 h, la descoberta de la placa commemorativa del 1050è aniversari, on l'alcalde agraeix la feina feta per la Comissió del 1050è aniversari, així com de totes les entitats i persones de manera individual o col·lectiva que han estat participant.

Ple Ordinari podeu accedir a veure-ho al Canal de YouTube

El ple finalitza a les 21:07 h

IMPORTANT

Per tal que els nostres vilatans i vilatanes restin informats de totes les notícies oficials, des de l’Ajuntament es recomana que us subscriviu gratuïtament al Butlletí Digital des de l’adreça http://www.santclimentdellobregat.cat/actualitat/butlleti-digital/

Darrera actualització: 08.06.2021 | 19:25