Museu d'Eines del Pagès

Si ningú recopilés dades, si ningú no mantingués viva la memòria, si no miréssim la vida com un present que depèn del passat i es projecta cap al futur, perdríem una part important de nosaltres mateixos, perdríem la història.

Això vol ser aquest Museu que podeu visitar a Sant Climent: una etapa de la història, i no pas llunyana, que ha precedit l'etapa actual. Si hem arribat a la Lluna és perquè abans hem trepitjat la terra; si hem arribat a les màquines més sofisticades és perquè abans hem fet servir les mans.

El nostre Museu d'Eines del Pagès vol retre un homenatge afectuós a unes dones i uns homes, els nostres pares, els nostres avis, i més enllà, que varen treballar de valent el mitjà del qual disposaven: la terra, i la treballaren com podien, com sabien i amb el que tenien.

Avui gaudim una part del que ells varen suar, i sabem que els nostres visitants també en gaudiran.

El nostre Museu aplega el record d'un treball ja fet i la unitat d'un poble que no vol perdre les seves arrels.

Un grup de persones es van reunir al voltant d'una idea, d'un projecte: aplegar totes les eines possibles, que cadascú hi aportés el que volgués: treball, objectes, hores i hores arrancades del propi lleure. I Sant Climent, ara, us pot oferir el treball d'un poble.

I aquí teniu el nostre Museu, un record del passat, un treball de conjunt del present i una crida al futur: la unitat és la clau de la vida.

El Museu d'Eines del Pagès de Sant Climent es troba enclavat en les sales gòtiques de la rectoria i en el seu jardí adjacent.

Es pot visitar dins de l'horari de visites però també a hores convingudes per a grups o persones interessades trucant per telèfon.

Església, 20 - 08849 Sant Climent de Llobregat - Barcelona (Catalunya)
Telèfon: 936 580 791
Horari:  
Diumenges i festius de 11 a 14 hores
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 09.09.2022 | 12:23