Sant Climent entre els municipis de la comarca amb menor incidència de l’atur

Dijous, 17 de juny de 2021 a les 00:00

Representants municipals estan visitant diverses empreses del municipi per copsar les seves necessitats

Les darreres dades fetes públiques per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat situen el nostre municipi com el segon amb una menor taxa d’atur registral, amb un 7,5%, només superat per Sant Just Desvern (7,3 %), i lluny de les mitjanes de la comarca, un 12,1 %, i del conjunt de Catalunya, un 13 %. Aquestes xifres són especialment significatives si tenim en consideració també l’evolució registrada al llarg de l’últim any. En ella es pot constatar com la nostra població també ha estat una de les que més ha aconseguit reduir la quantitat de persones en situació d’atur en 12 mesos, un 15,7 % respecte al maig de l’any 2020. Només assoleixen majors descensos en la desocupació el Papiol (18,8 %) i la Palma de Cervelló (20,1 %).

Aquestes dades es coneixen coincidint amb la ronda de contactes que al llarg de les passades setmanes iniciava l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat amb les visites de l’alcalde, Isidre Sierra, i del regidor de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç i Consum, Jesús Insausti, a empreses del municipi per a conèixer les actuals necessitats del sector i per a estudiar les polítiques municipals destinades a donar-li suport. Cal destacar en aquest sentit que aquests dies es troba oberta la tercera línia d’ajuts directes municipals a comerços i empreses promoguda des de l’inici de la pandèmia en el marc del Pla de Re­activació Econòmica Local promogut des del consistori.

El regidor de Promoció Econòmica, Ocupació, Comerç i Consum, Jesús Insausti, ha volgut destacar respecte a les trobades amb les empreses locals que “han demostrat que tenen una gran capacitat per a adaptar-se a escenaris tan complexos com els d’aquesta pandèmia. Des de l’Ajuntament també hem fet aquest esforç per orientar el treball que desenvolupem al moment i les necessitats actuals. Aquesta voluntat és la que ens ha portat a posar en marxa les línies d’ajuts empresarials, entre altres mesures que hem dut a terme per a reduir l’impacte social i econòmic de la COVID-19”.

Darrera actualització: 17.06.2021 | 16:41