Dia Internacional de la Dona, 8 de març - A Sant Climent, empodera't!

Divendres, 19 de febrer de 2021 a les 16:00

El Dia Internacional de la Dona és un bon moment per reflexionar sobre els avanços aconseguits demanar més canvis i celebrar la valentia i la determinació de les dones que han jugat un paper clau en la història dels seus països i comunitats. També serveix per reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes.

El Dia Internacional de les Dones o Dia de la Dona treballadora se celebra el 8 de març cada any i està reconegut per l'Organització de les Nacions Unides. És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el sexisme. Aquest dia commemora la lluita de les dones per la seva participació, juntament amb els homes, en l'àmbit laboral i, per tant, pel dret a la independència econòmica.

En l'origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones tradicionalment s'han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangel Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran a majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l'any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

Les primeres celebracions del Dia de les Dones foren el 1908 a Nord-Amèrica. A Europa l'any 1910 es proposà l'establiment del Dia Internacional de les Dones per tal de promoure el sufragi femení, a més de la pau i la llibertat. Seguint aquesta iniciativa, l'any següent més d'un milió de dones europees i nord-americanes sortiren al carrer.

Els darrers anys les manifestacions del 8 de març s'han repetit per totes les ciutats del món i han estat forces nombroses, darrerament també s'ha dut a terme vagues feministes continuant amb la reivindicació de les dones per unes millors condicions laborals igualitàries entre homes i dones.

Enguany, a conseqüència de la pandèmia que estem vivint i les restriccions per evitar els contagis, des de l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat s'ha dissenyat un seguit de propostes adreçades a tots els públics tot comptant amb la vostra participació.

Per tal de poder accedir a les tertúlies dels dies 11 i 12 cal enviar un mail a monclussi@santclimentdellobregat.cat amb el nom, cognoms i data de naixement especificant la xerrada de la qual es vol formar part, es poden participar en totes o només una de les activitats proposades.

Us deixem un pdf amb totes les activitats programades, també podeu accedir a l'agenda.

A Sant Climent, empodera't!

Darrera actualització: 26.02.2021 | 10:06