Nous treballs per a garantir el subministrament elèctric al municipi

Dijous, 16 de juny de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament incideix en la necessitat de millorar la xarxa per evitar problemes davant de nous temporals

El canvi climàtic està propiciant l’arribada, cada cop més habitual, de fenòmens meteorològics extrems. Sant Climent de Llobregat va patir l’impacte de la borrasca Glòria a principis de 2020 amb importants talls del subministrament elèctric.

Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament de Sant Climent i el veïnat del poble van obrir diverses vies de reclamació a Endesa, com a empresa encarregada del manteniment de la xarxa. A la petició s’hi van sumar administracions com el Consell Comarcal del Baix Llobregat o la Generalitat de Catalunya, que han fet front comú per exigir a la companyia elèctrica  una millora de la infraestructura.

Gràcies a les demandes, recentment Endesa ha començat a treballar en el soterrament d’una nova línia de 25kV als carrers Roureda, Circumval·lació i Rodera. L’actuació suposa la instal·lació de 512 metres de cablejat i una inversió total de 108.972,95 €.  Per altra banda, el setembre de l’any passat ja es van realitzar tasques de millora al centre de transformació de la Rodera, un dels nuclis més afectats pels talls elèctrics. Les millores han d’evitar incidències al servei i garantir el subministrament inclús davant futures situacions meteorològiques molt adverses.

Tot i això, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat continua insistint en seguir avançant amb més accions orientades a millorar les deficiències de la xarxa actual.

Darrera actualització: 17.06.2022 | 13:41

Imatges