Biblioteca Ca l'Altisent

  

La nova Biblioteca de Sant Climent de Llobregat, que es va inaugurar el 22 de maig de 2021, es troba ubicada al centre del nucli urbà de Sant Climent de Llobregat, al costat de l'Ajuntament.

L'edifici rehabilitat ara com a biblioteca és una antiga construcció de principis del S. XX originàriament destinada casa d’estiueig de la família Altisent; Joan Altisent i Ceardi va ser un compositor i professor de música. La intervenció ha conservat el volum principal de l’edifici, ampliant la planta baixa per poder encabir el nou equipament municipal.

La planta baixa i la primera planta es destinen a ús bibliotecari, en tant que el volum superior resta sense ocupació. La planta baixa acull tot el fons documental, els diferents espais de lectura i estudi, tant d’adults com infantil, aquest últim ubicat en un extrem annex a l’accés. A la planta primera s’ha habilitat un espai polivalent, amb possibilitat d’accés en horaris flexibles desvinculats dels horaris d’obertura de la biblioteca. La superfície útil total de la biblioteca és de 535.6m² distribuïts en aquestes dues plantes.

L'edifici també disposa de diverses terrasses exteriors i a més es troba dins del nou Parc Metropolità: Jardins de la Font del Rector, espai que convida al passeig i la lectura, així com la realització d'activitats culturals als espais exteriors de la biblioteca.

Sant Climent s’associa a la cirera, fruit que identifica al poble ben conegut per les seves excel·lents cireres, cada any celebren la tercera setmana del maig l'Exposició de les Cireres, des de l'any 1976, essent la festa dedicada a la cirera més antiga de Catalunya.

La biblioteca inclou, a més de la seva col·lecció local, un fons especial sobre cireres i el seu conreu. A més, fruït d’un conveni entre l’Ajuntament i l’Associació Catalana de Vexil·lologia, que té com a finalitat l’estudi i la promoció de la vexil·lologia - i presta especial atenció a la vexil·lologia catalana-, la biblioteca oferirà un fons de caire divulgatiu sobre Vexil·lologia, disciplina que tracta de les banderes, dels estendards, dels gallardets, etc. La biblioteca incorpora servei RFID i bústia de retorn 24 hores.

_______________________________________

INFORMACIÓ DEL SERVEI

  • La biblioteca és oberta sense restriccions del servei.
  • En cas que la biblioteca estigui tancada, per a la renovació de documents podeu anar al Catàleg Aladí, a l'apartat "El meu compte".
  • Bústia de retorn exterior 24 hores, a excepció de períodes de vacances o ponts festius.

_______________________________________

HORARI

Hivern:
De dilluns a divendres, des de les 16 a les 20.30 h
Dimarts i dissabtes , des de les 9.30 a les 13.30 h

Estiu (només a juliol; del 31 de juliol al 31 d'agost (ambdòs inclosos) tancada:
De dilluns a dijous, des de les 16 a les 20.30 h
Dimarts i divendres, des de les 9.30 a les 13.30 h

Plaça Lluís Companys, 2 - 08849 Sant Climent de Llobregat - Barcelona
Nom de contacte: Directora: Eva Jiménez Díaz
Telèfon: 931 151 256
Telèfon: 673 688 097 (whatsapp)
Adreça electrònica: b.st.climent@diba.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 21.07.2023 | 10:19