Ermita del Roser

Ermita construïda l'any 1955. Va ser remodelada l'any 1985. Té una sola nau, amb uns contraforts que, en el tram de la façana, la integren atorgant-li una característica forma de trapezi. Al seu damunt hi ha una espadanya i, a la capçalera, un absis semicircular a l'estil de les capelles romàniques. Per arribar-hi cal agafar un camí rural que neix prop del cementiri. S'hi celebra un aplec cada primer diumenge d'octubre.

L'ermita va ser construïda a poc a poc i amb la col·laboració de molts veïns i veïnes de Sant Climent i molta informació la tenim gràcies als llibres: "Història de Sant Climent de Llobregat" de mossèn Jordi Fort i al recull "50 anys d'història de l'Ermita de la Mare de Déu del Roser" de Pilar Molins i Montserrat.

Els terrenys per fer la construcció van ser cedits per tres famílies propietàries d'aquest indret del turó de la Cama Griga.

Ruta

La sortida la fem des de la Plaça de la Vila de Sant Climent de Llobregat, per continuar pel camí del Marí fins al coll del cementiri. Just abans de començar la baixada cap al cementiri agafarem pista forestal a mà dreta. Es tracta del Camí Ral que anirà fins al terme municipal de Begues, tot i que nosaltres ens aturarem abans.

Anirem caminant entre típic bosc mediterrani (pi blanc, alzines, roures, ginesta...) fins a arribar a un petit turó on trobarem l'Ermita del Roser.

Cami Ral - Cami de la Carrerada - 08849 Sant Climent de Llobregat - Barcelona (Catalunya)
Horari:  
S'obre el primer cap de setmana d'octubre per celebrar l'aplec del Roser
Darrera actualització: 16.12.2021 | 13:36