Festa Major Estiu

PODEU ACCEDIR A LA PROGRAMACIÓ DE FESTA MAJOR D'ESTIU 2023

    

Com cada any en arribar aquestes dates s'acosta la Festa Major d'estiu, per Sant Llorenç, el 10 d'agost, una celebració molt arrelada al municipi i volem convidar-vos a veure el programa d'actes i activitats que s'han organitzat amb motiu de la mateixa.

Una mica d'història......

La relació de la nostra població amb el seu copatró està documentada ja en el segle XIV.

El nostre municipi, entre les seves particularitats, compta amb dos patrons: Sant Climent i Sant Llorenç, que marquen les celebracions de les conegudes com a Festa Major d'Hivern i Festa Major d'Estiu que aquests dies té lloc. La relació del municipi amb Sant Llorenç està lligada de manera ben estreta a la nostra història. Tot i que ja existeix una menció a una església i una muntanya anomenades Sant Llorenç en documentació del 988, no es pot concretar si l'ermita respon a una realitat fins al primer quart del segle XIV.

Ja l'any 1809, després que la nostra població aconseguís escapar del saqueig i de l'incendi de les tropes franceses, es va proclamar per vot popular Sant Llorenç com a copatró dels climentons i climentones. Abans, el 1695 Va ser el poble representat per un destacat nombre de caps de família que es va dirigir a les autoritats eclesiàstiques per a fundar una confraria dedicada al sant.


Recordeu que la Cultura ens fa més feliços. Esperem que gaudiu de la Festa!

 

Darrera actualització: 28.07.2023 | 11:10

Imatges