Comunicacions anònimes

La bústia ètica garanteix la confidencialitat de les persones que decideixin facilitar la seva identitat, que no serà revelada en cap moment, de manera directa ni indirecta.

La persona que fa la comunicació té també l’opció de trametre l’alerta de manera anònima, sense facilitar en cap moment dades identificatives ni de contacte durant el procés de tramitació.

Per tramitar la comunicació de manera anònima es pot fer de dues maneres:

   ■ Fent servir el navegador habitual, però sense facilitar dades identificatives de contacte. En aquest cas queda rastre de l’adreça IP des de la qual es fa l’alerta.
   ■ Utilitzant una xarxa d’anonimització. El programa TOR és un programari gratuït i de codi obert que permet millorar la privacitat i seguretat a Internet. Com qualsevol navegador, per fer ús de l’eina TOR, cal baixar el navegador des de la pàgina de descàrrega. Enllaç al programa TOR. Este enlace muestra un vídeo tutorial sobre cómo descargar TOR.

Un cop connectats a TOR, la connexió passa a través de túnels xifrats que fan impossible el rastreig de la font de la informació. L’ús de la xarxa TOR per accedir a la bústia es aconsellable o indispensable quan es té el convenciment o la certesa de risc.

Darrera actualització: 29.05.2023 | 09:09