Pla educatiu municipal

EL PLA EDUCATIU MUNICIPAL ES REACTIVA

L’any 2013 es va aprovar i presentar el Pla Educatiu Municipal (PEM), impulsat per l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat.

Va néixer amb la voluntat de crear una plataforma en la que s’aglutinessin totes les accions i activitats que tenien lloc en el nostre municipi entorn a l’educació de les persones al llarg de la vida, alhora que va pretendre iniciar un procés participatiu de les entitats o serveis implicats en el fet educatiu a Sant Climent.

El grup impulsor va estar actiu durant uns anys, centrant la seva atenció en les franges d’edat que podien quedar menys ateses per diverses qüestions, com l’absència d’institut, pel que fa als joves, o de centres de formació d’adults en el cas de la gent gran. Així es van iniciar accions col·laboratives amb altres àrees municipals, com en el cas de l’Àrea de Joventut, fent camí plegats per engegar l’Espai Jove, com a lloc de trobada d’estudiants joves, i potenciant projectes amb voluntariat com en el cas dels tallers d’informàtica per a adults.

Totes dues propostes encara continuen vigents, així com d’altres que han anat sorgint en aquesta mateixa via de relació, com ara el Reconeixement Municipal als Treballs de Recerca de l’alumnat de Batxillerat (de temes relacionats amb el municipi de Sant Climent), els tallers i activitats de suport a la criança per a  famílies (amb el suport de la Diputació de Barcelona), etc.

Tot i que des de l’Àrea d’Educació s’han anat consolidant projectes i s’han recolzat iniciatives d’altres entitats educatives, el grup impulsor va anar trobant dificultats en el que fa a la implicació de les mateixes.

En aquests moments, l’Àrea d’Educació, s’ha marcat com a objectiu, per aquest any 2020, reactivar el grup impulsor del PEM amb la mateixa finalitat de la seva creació, és a dir una plataforma formada per diferents agents i entitats amb l’objectiu de reflexionar i fer propostes per a la millora educativa del poble. Aviat es convocarà la primera trobada, a la qual es presentarà el pla de treball inicial, com a eina d’inici de la feina que ha de venir.

 

Darrera actualització: 24.04.2020 | 10:40