Som Acord Municipal - 17/07/2019

ESPEREM. És l'espera dels que no ens aturarem fins que no calgui dir: no és això

<< ens diran que ara cal esperar.
I esperem, ben segur que esperem.
És l'espera dels que no ens aturarem
fins que no calgui dir: no és això>>

Rememorant la canço de Lluís Llach, des dels inicis de SOM i ara amb el suport d'ERC, hem vlgut demostrar que hi ha un altra manera de fer política lluny de l'egocentrisme, d'adjudicar-se el treball de les entitats i del <> i a més dels diners públics, com publicar 3 Àncores express en plena campanya preelectoral desobeint la normativa de la JUnta Electoral.

Hem fet una oposició al servei del bé comú, col·laborant en aquelles iniciatives de l'equip de govern que consideraven adients i oponent-nos amb la nostra minoria a aquelles que no responien a l'interés general.

Ens vam presentar a les eleccions amb l'objectiu de traslladar aquest estil de fer política a la gestió muniicpal.

És eveident que la majoria de la població no ha valorat suficientment el nostre plantejament i ha validat la manera de fer Junts per St Climent i GentxStC. Per tant és a aquests dos grups a qui els corresponia formar equip de govern.

Vam tenir converses amb tots dos grups a proposta d'ells i ens van plantejar la possibilitat d'entrar al govern per aconseguir una majoria suficient per poder governar de manera estable.

A l'assemblea de SOM-ERC vam considerar que el poble havia decidit i que el grup més votat havia de tenir la possibilitat de fer govern.

Manifestem la nostra voluntat d'entrar a l'equip de govern, però al mateix temps els hi fem palés uan manca de confiança cap a Junts per St Climent atès que a la legislatura anterior van estar conversant amb nosaltres per entrar en el equip de govern quan ja tenien decidit governar amb GentxStC i es dona la circumstància que encara estem esperant que ens comuniquin que van deixar les negociacions.

A l'assemblea de SOM-ERC vam decidir, malgrat tot això, abstenir-nos al ple de constitució de l'ajuntament i nomenament de l'alcaldia perquè es pogués formar equip de govern i mantenir converses i negociacions per recuperar aquesta confiança. Sense presses valorar els programes electorals dels dos equips per veure punts d'acords i estudiar de quina manera gestionar els desacords. 

Com a punts a treballar conjuntament Junts per St Climent ens van proposar un parell de temes:

  1. Elaboració d'un Pla Director Urbanístic Municipal per veure quina és la situació actual dels diversos plans urbanístics i dissenyar-los en la mesura que sigui possible a la realitat del nostre municipi.

  2. Treballar l'estructura de la plantilla municipal i recursos humans fent una catalogació dels llocs de treball per aconseguir una millor gestió. En aquest tema es dona el fet que se supera al pressupost el percentatge que és recomanable com a despesa de plantilla i és evident que l'estructura està descompensada atenent que no hi ha gent suficient a la brigada i a la policia local per poder cobrir la necessitat horària i de servei que seria recomanable. També tenim uns serveis tècnics que tot i que són més nombrosos que en altres municipis del nostre tamany han de externalitzar molts serveis perquè diuen no poder assumir el muntant de feina.

A més a més des de SOM-ERC vam demanar treballar conjuntament el tancament del pressupost actual i l'elaboració del nou per veure si és real la voluntat de cooperació de l'equip de govern.

Al primer ple de presentació del cartipàs vam votar a favor de totes les propostes exceptuant la que feia referència a l'augment de les retribucions dels càrrecs públics atès que sempre hem defensat en els nostres programes la rebaixa significativa d'aquest capítol i la reducció de l'IBI.

Hem plantejat a l'equip de govern actual la revisió de l'augment que es va aprovar presentant una proposta que rebaixa la despesa plantejada en més del 50%.

Esperem arribar a un enteniment que ens permeti treballar conjuntament pel bé comú. «És l'espera dels que no ens aturarem fins que no calgui dir: no és això.»

Darrera actualització: 26.02.2020 | 13:17