PDeCAT Sant Climent en contra del terrorisme i per la inclusió 2017-08

Sant Climent de Llobregat a 24 d'agost de 2017

Voldria en primer lloc agrair la seva tasca a tots els cossos que vetllen per la nostra seguretat i el nostre benestar. Els atemptats de Barcelona i de Cambrils han fet visible una feina magnífica que dueu a terme dia a dia i que moltes vegades passa desapercebuda. El terrorisme, en aquest cas, no ha aconseguit el seu objectiu de fer-nos viure atemorits gràcies a la bona feina que heu realitzat. Vosaltres sou en bona mesura responsable del seu fracàs.

En tot cas no voldria deixar d’esmentar també una preocupació. Un cop passat el primer moment de rebuig i sorpresa ara s’obre un moment per a la reflexió que entre tots hem de saber aprofitar. Una de les primeres idees que ha d’estar als nostres pensaments és que els terroristes eren joves criats a Catalunya, entre nosaltres, sota el paraigües de les nostres institucions i en el si de la nostra societat. Responsabilitzem-los en primer lloc a ells i a aquells que van incitar-los, però pensem també en què podem fer com a societat per evitar que es torni a produir una situació similar.

I finalment m’agradaria fer una crida a no fer una utilització política d’aquests atemptats. Tots ens hem vist de manera més directa o indirecta afectats. Tots nosaltres érem l’objectiu últim, com a societat, com a país, d’aquesta violència. Si no sabem respondre de manera ferma i unitària haurem permès guanyar la batalla al terrorisme.

Intervenció de Montse Fulquet, portaveu del Grup Municipal del PDeCAT Sant Climent de Llobregat, al Ple extraordinari contra el terrorisme i en suport als cossos de seguretat i emergències.
Darrera actualització: 14.07.2023 | 12:36