Es congelen els impostos i es mantenen les bonificacions pel 2023

Dilluns, 24 d'octubre de 2022 a les 00:00

Al llarg del pròxim any es continuaran aplicant les bonificacions per a promoure el lloguer, les energies netes i les rehabilitacions d’habitatges

El govern local ha presentat davant l'última sessió plenària l'últim expedient d'ordenances municipals del mandat 2019-2023. Al document, el consistori remarca la congelació dels impostos i taxes, així com el manteniment de les bonificacions com, per exemple, aquelles dirigides a l'autoconsum solar o a les famílies monoparentals i nombroses.

D'aquesta manera, el text s'ha elaborat amb l'objectiu de no apujar els impostos i les taxes a la ciutadania, mentre l'Ajuntament ajusta les seves partides per assumir l'important creixement de l'Índex de Preus del Consum (IPC). En aquest sentit, el consistori ha expressat la seva voluntat de continuar treballant perquè la població segueixi amb la tendència a la baixa de l'endeutament del nostre municipi, el qual s'ha reduït de 1267 euros per habitant a 218 euros en només deu anys.

Tot i la disminució de la recaptació municipal que comporten aquestes mesures, l'Ajuntament ha obtingut diverses subvencions de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per continuar desenvolupant projectes de millora al municipi.

Bonificacions

Pel que fa a les bonificacions que el consistori ofereix a la ciutadania, l'Ajuntament manté les subvencions al pagament de l'Impost de Béns Immobles (IBI) dirigides a famílies monoparentals i nombroses i a la rehabilitació d'habitatges. A més, l'administració complementa la taxa de l'escola bressol d'I2 amb la gratuïtat proposada per la Generalitat de Catalunya.

També es mantenen les bonificacions a taxes administratives, a les taxes de terrasses de bars o de comerços locals. En sintonia amb la promoció de sistemes per a l'obtenció d'energia renovable, continuaran en marxa les ajudes a l'autoconsum solar i a l'impost als vehicles no contaminants/elèctrics

Amb aquestes propostes sobre la taula, l'alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, ha agraït la dedicació a l'equip municipal, tot destacant la «gran feina per agilitzar, repensar, millorar tota la gestió dels impostos dels climentons i climentones».

Darrera actualització: 26.04.2023 | 10:42