Desenvolupament Ple Ordinari setembre 2020

Divendres, 25 de setembre de 2020 a les 00:00

Aspectes més destacables del ple ordinari del 24 de setembre de 2020

Dijous 24, es va realitzar el ple del mes de setembre, de nou per via telemàtica.

L'alcalde, fa un recordatori per la gent malalta i per la gent que ha traspassat pel covid i ha fet un esment de les persones aturades, que a Sant Climent és una tasa d’atur actualment d’un 10,00%, per això hem de seguir treballant i posant tots els nostres esforços perquè puguin trobar un lloc de feina.

El ple queda validat pels serveis jurídics municipals (secretaria) per realitzar-lo en temps i forma telemàtica. S'inicia amb l'aprovació de l’acta anterior amb els vots favorables de JuntsxCat i SOM-ERC i vots en contra de GentxSCL, que com indica el seu portaveu, el Sr. Monteagudo, voten en contra al no haver rectificat o aclarit el nom de la Plaça 1 d'octubre, punt que ja en el Ple del 23 de juliol  es va especificar.

Es continua amb l’aprovació del Compte General del 2019, també amb els vots favorables de JuntsxCat i SOM-ERC i vots en contra de GentxSCL, el Portaveu de GentxSantCliment, el Sr. Monteagudo, especifica que votaran en contra perquè van sol·licitar una Moció per demanar una auditoria externa i no se’ls ha concedit. I a on l’alcalde li indica que estava fora de plaç i entre d’altres qüestions li respon que per desè any a Sant Climent, traiem superàvits, traiem romanents, està fiscalitzat amb una estabilitat pressupostària i a on els nivells d’execució passen tots els controls de fiscalitat i de finançament i que està demostrat que tenim uns comptes totalment sanejats.

Segueix el Ple amb l’aprovació de tots els grups d’una Moció per manifestar el rebuig de l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat a l’acord signat per la FEMP i el Govern de l’Estat, el dia 4 d’agost, “per contribuir des dels municipis a desenvolupar una mobilitat sostenible, l’agenda urbana i polítiques de cures i suport a la cultura.

Degut a la situació actual de la COVID-19 i pel començament de les classes, es presenta d’urgència una modificació del contracte de gestió del servei de neteja, per incrementar i ampliar les mesures de neteja i desinfecció del CEIP Sant Climent. També s’aprova amb els vots favorables de JuntsxCat i SOM-ERC i vots en contra de GentxSCL. El Sr. Monteagudo dóna el seu sentit de vot, i diu que no han pogut amb temps estudiar l’expedient. L’alcalde, el Sr. Isidre Sierra no s’explica com no han tingut temps quan està fa dos dies a la seva disposició i a on podrien haver resolt qualsevol dubte, ja que és un expedient de més de 500 pàgines.

Continuem amb l’aprovació definitiva del Pressupost Municipal del 2020, novament amb els vots favorables de JuntsxCat i SOM-ERC i vots en contra de GentxSCL. Tots els grups estan d’acord que són els pressupostos més socials que fins ara hem tingut a Sant Climent i segons diu l’alcalde, continuarem treballant en aquesta línia perquè aquest municipi no s’aturi.

Encara les explicacions per part de l’alcalde i davant els dubtes dels decrets d'Alcaldia per part de GentxSCL, el Sr. Isidre Sierra emplaça a una reunió als 11 regidors per poder explicar-los més detingudament i així puguin tenir tota la informació.

L'alcalde presenta l'apartat d'informació d'alcaldia:

INFORMACIÓ ALCALDIA PLE SETEMBRE 2020

  • El proper mes d’octubre, el dia 23, es farà una nova donació de sang.
  • Els Plans d’Ocupació ja estan en marxa i fins al 3 d’octubre es poden entrar tots els currículums dels perfils professionals, ja que són més d’1, per poder fer els futurs plans d’ocupació de subvencions que s’han demanat tant a Àrea Metropolitana de Barcelona, Diputació i el SOC.
  • Estem en el repartiment de la nova marxa de la campanya per incrementar el reciclatge i recollida selectiva.
  • Per últim, aquest dilluns l’Ajuntament de Sant Climent juntament amb altres ajuntaments del Baix Llobregat, ha obtingut el premi Infoparticipa de Transparència de les Webs Municipals i Comunicació Política i agrair a l’equip que ha estat tirant endavant tota aquesta feina de transparència. 

La resta de fase de control al govern no es produeix cap pregunta.

L'alcalde dóna moltíssimes gràcies a tots i totes i dóna per finalitzat el ple.

Podeu accedir al contingut complet del ple al Canal de Youtube.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:44