Desenvolupament Ple Ordinari 30 de setembre de 2021

Dilluns, 4 d'octubre de 2021 a les 18:00

Aspectes més destacables del Ple Ordinari del 30 de setembre de 2021

Dijous 30, es va realitzar el Ple Ordinari, de nou per via telemàtica i en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Sant Climent, per poder facilitar la participació dels veïns i veïnes, a través de l'email st.climent@santclimentdellobregat.cat.

L’alcalde informa que a partir del proper plenari, la intenció d'aquest equip de govern és que es pugui  fer en directe i rependre la normalitat.

El ple queda validat pels serveis jurídics municipals (secretaria), per realitzar-lo en temps i forma telemàtica.

I comencem amb l'aprovació de l’acta de la sessió anterior, núm. 7/2021 de data 29 de juliol de 2021.

Seguidament, amb la presentació del punt, per part del secretari, queda aprovat el Compte General de l'exercici 2020, amb els vots a favor de JuntsxCat, la Sra. Marcos i el Sr. Mora, i amb els vots en contra de Gentxscli. 

Per concloure el ple, l’alcalde passa a donar la informació d'alcaldia:

■ Actualment estem a zero contagis de Covid, els últims 14 dies van haver zero contagiats.

■ En aquest aspecte ens informen des del 7.3% Consell Comarcal amb les fitxes que ens han enviat últimament que la població aturada es de 158 climentons/nes, i que és una taxa d’atur del 7,3%, 3,1 punts per sota de la del Baix Llobregat, que en aquest aspecte, el 5,4 correspon a la taxa d’atur masculina i al 9,4 d’atur femenina i que els aturats de llarga durada són de 94 persones.

■ Al ple anterior, es va donar una xifra molt menor i la regidora de la biblioteca ha volgut corregir-lo i així ho faig ara, en relació als carnets fets fins al mes de setembre de la biblioteca és de 450 carnets, la xifra de visites és de 7.700 des de la seva data d’obertura i el numero de préstecs és de 2.400. Al mes de juliol es va donar una xifra inferior per una errada del programa informàtic i per això la regidora ha volgut deixar constància d’aquesta informació.

■ Com a últim, comunicar que durant aquest estiu s’ha fet un reforç important a la policia local, incorporant-se tres agents de policia que estan de forma interina fins que puguem enviar-los a l’escola de policia i puguin anant treien les places tal i com requeria el cap de la policia per poder estabilitzar mínimament el cos, des de la marxa que hagut d’agents de la policia.

■ Des de serveis socials ens informen que el servei d’atenció domiciliaria durant aquests 9 mesos ha augmentat un 54,69 respecte a l’any anterior i que els ajuts d’aliments han augmentat també en relació als anys anteriors en un 20% de la seva consignació pressupostaria.

Ple Ordinari podeu accedir a veure-ho al Canal de YouTube

El ple finalitza a les 21:15 h

IMPORTANT

Per tal que els nostres vilatans i vilatanes restin informats de totes les notícies oficials, des de l’Ajuntament es recomana que us subscriviu gratuïtament al Butlletí Digital des de l’adreça http://www.santclimentdellobregat.cat/actualitat/butlleti-digital/

Darrera actualització: 28.10.2021 | 18:13