Desenvolupament Ple Ordinari 29 de setembre de 2022

Dilluns, 3 d'octubre de 2022 a les 12:00

Aspectes més destacables del Ple Ordinari del 29 de setembre de 2022

Dijous, dia 29 de setembre es va realitzar el Ple Ordinari, de forma presencial a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Climent de Llobregat i que es va poder seguir en directe pel Canal de YouTube.

El ple queda validat pels serveis jurídics municipals (secretaria), i s'inicia amb l'aprovació de l’acta de la sessió anterior, núm. 7/2022 de data 28 de juliol de 2022.

A continuació, l’alcalde presenta el següent punt, proposta d'acord per a l’aprovació de l'expedient de contractació, de la fase I de les obres d’ampliació i millora de les instal·lacions d’eficiència energètica del pavelló poliesportiu municipal, on dona la paraula al Sr. Mora, regidor no adscrit, i al Sr. Monteagudo, portaveu de GxSC-CP (podeu veure les seves intervencions al YouTube). Quedant aprovat finalment, amb els vots favorables de JuntsxCat, i els vots en contra de GxSC-CP i del regidor no adscrit.

Per seguir amb la sessió, l’alcalde, dintre de l’apartat d’informació d’alcaldia, dona pas al secretari que fa un breu extracte de la segona sentència rebuda del tribunal superior de justícia, que confirma la sentència en primera instància i que resol el cas que es va presentar a fiscalia sobre el cas d’assetjament contra l'ajuntament. (Podeu veure la intervenció íntegra al nostre Canal de YouTube).

Dintre de la informació d'alcaldia, l'alcalde, el Sr. isidre Sierra, informa:

■ Durant el mes d'octubre, Sant Climent presenta un projecte d'arranjament de camins forestals, amb un pla d'inversions forestals de l'Àrea Metropolitana, per valor de 19.611,6 €, aquest import que bé calculat per l'Àrea Metropolitana i que ens pertoca a Sant Climent, aniran a reparar i a millorar part del Camí de l'angle, que fa que quan hi ha pluges, doncs a part que els propietaris no poden accedir, tenen uns abocaments a la crta. BV-2004 cap a Sant Boi, que impedeix moltes vegades la circulació dels vehicles, per això en una mateixa actuació intentarem solucionar els dos problemes.

■ Després d'haver passat un any de l'aprovació de l'ordenança de plaques solars, s'han produït un total de 62 peticions de plaques solars, sumant un import d'obra de 360.000 €, i aquest és el preu hora contractada i això suposa una energia de producció a Sant Climent d'energia solar de 220KW, dels quals, si ens anem al Pacte de l'energia per la sostenibilitat, teníem d'haver millorat amb un 10% aquesta xifra, amb el que estem superant amb escreix i per això felicita per la implicació als veïns pel seu esforç i així com l'esforç que hem assumit a nivell pressupostari, així com l'estalvi energètic, que avui en dia és prou considerable. L'emissió de CO₂ i el consum energètic que suposa aquesta instal·lació de plaques solars aniran pel benefici no només nostre, sinó també d'aquelles potències que ens fan arribar energia i que moltes vegades actuen d'una forma bastant dictatorial.

Per finalitzar l'alcalde dona la paraula a l'apartat de precs i preguntes, al regidor no adscrit, el Sr. Mora, al regidor de GxSC-CP, Sr. David Roda, i al portaveu del grup GxSC-CP, el Sr. Monteagudo, on després de la seva exposició reben la resposta per part de les diferents regidories (Podeu veure les seves intervencions íntegres al nostre Canal de YouTube).

L’alcalde dona per finalitzat el ple, indicant que en breu es convocarà una Junta de portaveus, ja que al mes d'octubre ple extraordinari per l'aprovació de les ordenances fiscals.

Ple Municipal podeu accedir a veure-ho al Canal de YouTube

El ple finalitza, a les 20:05 h

IMPORTANT

Per tal que els nostres vilatans i vilatanes restin informats de totes les notícies oficials, des de l’Ajuntament es recomana que us subscriviu gratuïtament al Butlletí Digital des de l’adreça http://www.santclimentdellobregat.cat/actualitat/butlleti-digital/

 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 10:40