Desenvolupament Ple Ordinari, 28 de març de 2024

Divendres, 29 de març de 2024 a les 00:00

Aspectes més destacables del Ple Ordinari del 28 de març de 2024

El Ple Ordinari es va realitzar presencialment a la sala de plens de l’edifici consistorial el dia 28 de març a les 19:00 hores i es va retransmetre en directe al canal de YouTube de l'Ajuntament.

El ple va ser validat pels serveis jurídics municipals (secretaria) i va començar amb l'aprovació de l’acta de la sessió anterior, núm. 1/2024 de data 25 de gener de 2024.

S’inicia, donant llum verda provisionalment a les ordenances núm. 4, 7 i 10, juntament amb la modificació de l'ordenança fiscal núm. 25 per a l'Escola Bressol. Aquests canvis representen un pas en l'ajust i millora de les polítiques fiscals locals. Seguit, de l’acord de l’increment salarial del 2%, per a l’any 2024, més el 0,5% per superació del PIB de l’any 2023.

A continuació, es presenten dues mocions quedant aprovades, la primera en suport a la pagesia catalana, on s’insta a reduir la burocràcia que afecta la pagesia, promoure preus justos i incentius fiscals, i iniciar una campanya de comunicació per prestigiar la tasca dels pagesos i fomentar el consum de productes de proximitat, reforçant l'interès de l'Ajuntament en la promoció i protecció del sector agrícola local. I la segona, on s’aprova el suport al proper congrés de cultura catalana, destacant objectius com el foment del talent jove, l'abordatge de la crisi climàtica, la promoció de la identitat catalana i la projecció internacional de la cultura.

Es segueix, amb l’aprovació unànime de l’acord de la Comissió del Nomenclàtor, pel canvi de nom del Parc de l'Església, redefinint-lo com a Parc Infantil Josep Maria Fabró, en un gest d'homenatge a una figura local destacada. I es continua, amb una deliberació, on s’aprova l'adhesió al Pla Estratègic per a Persones Grans del Baix Llobregat, evidenciant el compromís amb el benestar i la inclusió dels sectors més vulnerables de la població.

Per acabar, s’informa de la renúncia voluntària i vacant escó presentada per un membre del consistori, el Sr. Guillem Esteve i Higuera d’ERC-AM, prenent les mesures pertinents per a la seva substitució.

Agraïm la vostra participació i us convidem a veure la retransmissió completa a través del nostre Canal de YouTube, per veure els detalls dels temes tractats durant aquest Ple.

La sessió va concloure a les 19:53 h.

IMPORTANT
Per tal que els nostres vilatans i vilatanes restin informats de totes les notícies oficials, des de l’Ajuntament es recomana que us subscriviu gratuïtament al Butlletí Digital .

 

Darrera actualització: 23.04.2024 | 14:12