Desenvolupament Ple Ordinari, 25 de gener de 2024

Dilluns, 29 de gener de 2024 a les 00:00

Aspectes més destacables del Ple Ordinari del 25 de gener de 2024

El Ple Ordinari es va realitzar presencialment a la sala de plens de l’edifici consistorial el dia 25 de gener a les 19:00 hores i es va retransmetre en directe al canal de YouTube de l'Ajuntament.

El ple va ser validat pels serveis jurídics municipals (secretaria) i va començar amb l'aprovació de l’acta de la sessió anterior, núm. 14/2023 de data 27 de desembre de 2023.

Es va debatre i aprovar inicialment el projecte bàsic de restauració dels porxos, consolidació de talussos i adequació funcional dels espais exteriors del Museu d'Eines del Pagès.

A més, es va tractar una moció per combatre la multireincidència delictiva, la qual va destacar la necessitat d'una reforma del Codi Penal i la Llei Orgànica d'enjudiciament criminal. S'instà a la Generalitat de Catalunya a elaborar una proposta en aquest sentit i a presentar-la a la Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya. També es va demanar al Govern de la Generalitat un estudi sobre els jutjats amb retards en la gestió de la multireincidència, així com informes d'eficàcia de la reforma del Codi Penal. Aquests acords es van traslladar a diferents institucions per a la seva consideració i implementació, sent aprovats per JXCAT-JUNTS, SOM-ERC i GXSC-CP. 

Per finalitzar, l'Alcaldia va informar sobre diversos temes que s'estan concretant: Carnet fitosanitari i el Carnet DNI de la unitat mòbil, per poder apropar els serveis a la ciutadania.

Agraïm la vostra participació i us convidem a veure la retransmissió completa a través del nostre Canal de YouTube, per veure els detalls dels temes tractats durant aquest Ple.

La sessió va concloure a les 19:23 h.

IMPORTANT
Per tal que els nostres vilatans i vilatanes restin informats de totes les notícies oficials, des de l’Ajuntament es recomana que us subscriviu gratuïtament al Butlletí Digital .

 

Darrera actualització: 22.04.2024 | 13:02