Desenvolupament Ple Extraordinari Urgent el 9 de juny 2020

Divendres, 12 de juny de 2020 a les 09:00

Aspectes més destacables del ple del 9 de juny de 2020

Dimarts 9, es va realitzar el ple del mes de juny "Cartipàs Municipal”", de nou per via telemàtica.

Una vegada aprovada la urgència de la convocatòria de la sessió del ple, es dona compte del decret de delegacions d’Alcaldia de nomenament dels tinents d’alcalde i regidors i regidores amb les delegacions de competències. També es va portar a aprovació el règim contributiu, la dedicació dels membres de la Corporació, les indemnitzacions, el règim de sessions, les Comissions Especials de Comptes i la Junta de Portaveus.

El nou equip de govern, estarà format per 7 regidors, 5 de Junts per Catalunya i 2 del grup municipal SOM-ERC, per tant, pel que fa a les regidories i tinences d’alcaldia, quedaran repartides de la següent manera:

Isidre Sierra Fusté (JuntsxCat): (Alcalde) Alcaldia, Hisenda i Pressupostos, Relacions Supramunicipals i Premsa i Comunicació.

Ismael Mora Lobato (SOM-ERC): (1r tinent d’alcalde) Urbanisme i Patrimoni, Via Pública, Promoció Habitatge Públic, Mobilitat i Transports i Medi Ambient i Canvi Climàtic.

Montse Fulquet i Martí (JuntsxCat): (2a tinent d’alcalde) Cultura, Biblioteca, Entitats i Participació Ciutadana, Exposició de les Cireres i Agermanament.

Salvador Tugas i Molins (JuntsxCat): (3r tinent d’alcalde) Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Emergències, Polítiques Agroforestals, Convivència i Civisme i Recursos Humans.

Neus Serrano López (JuntsxCat): (Regidora i Portaveu) Educació, Noves Tecnologies, Joventut i Esports.

Jesús Insausti Solé (JuntsxCat): (Regidor) Promoció Econòmica, Ocupació, Turisme i Govern Obert i Transparència.

Elisabeth Marcos i Gelabert (SOM-ERC): (Regidora) Afers Socials i Família, Cooperació i Acollida, Sanitat i Salut Pública, Igualtat i Gent Gran.

Intervencions dels portaveus dels Grups Municipals:

■ Ismael Mora i Lobato (SOM-ERC) - 1r tinent d'alcalde: Vol traslladar el condol per les víctimes, millora de malalts i agraïment sanitari. I explica els eixos principals de l'acord de govern de coalició i sobre els quals s'ha coincidit ambdues forces municipals: les persones al centre de tot i que ningú quedi enrere. Ambdues forces municipals tenim la ferma voluntat de millorar la qualitat de vida de la societat Climentona, la transparència en la gestió de l'Ajuntament, i en tercer lloc, mantenir un entorn natural i urbà que preservi la nostra identitat com a poble.

■ Jose Antonio Monteagudo Urgel (GxSC-CP): Vol transmetre les felicitacions a aquest nou govern i especialment, al regidor i la regidora de SOM-ERC-AM. Vol afegir, que per ells avui comença la legislatura, que estan a oposició perquè el poble així ho ha decidit, que faran una oposició constructiva i a partir d'ara estaran oberts al diàleg, a la negociació i a l'acord, per fer d'aquest govern que surt ara el millor dels encerts.

■ Neus Serrano López (JuntsxCat):: Vol donar la benvinguda a l'Eli i a l’Isma en aquest nou govern i els hi desitja molts encerts i desitja que junts puguem fer un Sant Climent millor.

Finalment, l'alcalde fa una intervenció per concloure el plenari:

■ Isidre Sierra Fusté (JuntsxCat) - Alcalde: Aquesta tarda us hem presentat el resultat d'un esforç i gran dosi de generositat per part dels regidors i regidores de JuntsxCat i SOM-ERC per arribar a un acord en aquest nou govern municipal per la reconstrucció social i econòmica de Sant Climent de Llobregat.

Davant la difícil situació social i econòmica provocada per la crisi sanitària de la COVID-19 i la necessitat de sumar el major nombre d'esforços possibles en el procés de reconstrucció al qual s'haurà de fer front, des de l'alcaldia de Sant Climent es va oferir un govern de concentració per poder fer front a la greu crisi socio-econòmica que ens ha portat la pandèmia de la COVID.

Els grups de JuntsxCat i SOM-ERC han mantingut la voluntat de diàleg dintre dels terminis marcats durant l'estat d'alarma. El grup municipal de GxSCI, després d'haver ofert un pacte de govern a dues bandes, ha comunicat a l´alcaldia de Sant Climent, la seva renúncia a formar part d'aquest govern.

Aquest pacte de govern ha de servir per fer de l'adversitat, una oportunitat.

La pandèmia ha aconseguit el que semblava impossible: parar-ho gairebé tot a nivell global. Hem de poder tenir perspectiva històrica i convertir aquesta dramàtica crisi en una oportunitat per a fer canvis que abans d'aquesta situació semblaven impossibles.

Hem de saber donar continuïtat al compromís individual, l'esperit comunitari i el voluntariat que estem veient i vivint aquests dies contra la pandèmia, com uns valors permanents i que no siguin només per a situacions excepcionals.

Després explica el model de govern, on dóna màxima importància a la inclusió social per no deixar a ningú enrere, a un Sant Climent arrelat a la terra, a un Govern Obert i Transparència en la gestió de l'Ajuntament i a on volen posar les persones al centre de tot, remarca que aquest pacte té la clara voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones en el conjunt de la societat climentona: la nostra gent gran, els serveis socials, el nostre jovent, atenció sanitària, la nostra cultura i educació.

Dona moltíssimes gràcies a tots i totes i dóna per finalitzat el ple.
 

Darrera actualització: 15.03.2021 | 16:36