Desenvolupament Ple Extraordinari octubre 2020 "Aprovació provisional de les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2021"

Dijous, 22 d'octubre de 2020 a les 11:00

Aspectes més destacables del ple del 15 d'octubre de 2020 

Dijous 15, es va realitzar el ple extraordinari "Aprovació provisional de les Ordenances Fiscals per a l'exercici 2021", de nou per via telemàtica.

L’alcalde fa un record per totes aquelles persones que han traspassat o poden estar malaltes per la Covid-19 i una forta abraçada a familiars i amics.

Recorda que avui tenim els ajuntaments i des de la Generalitat de Catalunya, que se'ns ha fet conèixer que des del Palau de la Generalitat, en concret des de la Consellera Meritxell Budó que es va decretar dol per a tot el territori de Catalunya, per avui dia 15 d'octubre, amb motiu del 80è aniversari de l'afusellament de què fou president de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Sr. Lluís Companys i Jover.

S'inicia el ple aprovant l'acord per l'aprovació de les Ordenances Fiscals Exercici 2021 amb els vots favorables de JuntsxCat i SOM-ERC, el grup de GxSC-CP va votar en contra.

L'alcalde fa una presentació de les ordenances, aquestes segons explica, són continuistes per contenir la pressió de les famílies, continuant amb la situació i amb la proposta que es presenta. La congelació d'impostos i taxes, amb una excepció de la taxa de clavegueram on s'aplicarà una rebaixa del 0,8% per l'any 2021 i en el que respecta a l'IBI hi haurà una simplificació amb els tràmits per a les instal·lacions de sistemes per aprofitament tèrmic i solar de les vivendes on destaquem la no obligatorietat de la cèdula d’habitabilitat per part del contribuent.

D'altra banda a l'ICIO hi haurà bonificacions per l’estalvi energètic, contra el canvi energètic i lluita contra el canvi climàtic. També una mesura per la lluita per la igualtat d’oportunitats i accessibilitat i també el màxim de bonificació per la supressió de barreres arquitectòniques. I també comptarem amb una bonificació nova i millora per les comunitats de propietaris,  per rehabilitació i conservació de l’edifici, estructural i estalvi energètic.

També destaquem l'aprovació de les Bases específiques per sol·licitar i atorgar subvencions de la quota de l’IBI per a famílies monoparentals, durant l’exercici 2021 i l'aprovació de l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals de Sant Climent de Llobregat i Viladecans (Demarcacions Territorials), signada en data 19 de novembre de 2019.

Quant a la Moció de rebuig a la decisió del Tribunal Suprem d'inhabilitació del President de la Generalitat de Catalunya, ha quedat aprovada per tots els regidors i regidores amb l’abstenció del portaveu de GentxSantCliment, el Sr. Monteagudo.

Per acabar el ple l'alcalde ha informat de diversos punts:

- Recordar a tots els regidors i regidores i als veins i veines que de dillluns a divendres de la semana del 19 al 23 d’octubre, de 15h a 20h al Casal de Cultura i sense cita prèvia, tothom que vulgui podrà anar a vacunar-se.
- Recordar a tothom que el dia 22 tindrem donació de sang.
- Sobre les dades de Covid de l’àmbit d’educació, CEIP i Escola Bressol dir que no tenim cap grup confinat, i les dades és 1 positiu i una educadora amb quarentena sense positiu directa.
- S'està a punt de tancar, per finals del mes de novembre la unitat móvil de renovación de DNI. Quan tinguem data exacta es farà difusió perquè truquin a l'ajuntament o vinguin presencialment per apuntar-se.

El ple finalitza a les 19:53 h

IMPORTANT

Per tal que els nostres vilatans i vilatanes restin informats de totes les notícies oficials, des de l’Ajuntament es recomana que us subscriviu gratuïtament al Butlletí Digital des de l’adreça http://www.santclimentdellobregat.cat/actualitat/butlleti-digital/

 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 13:39