Ajuntament

Carta de l'Alcalde

Benvinguts al web de l'ajuntament de Sant Climent de Llobregat. Tant si ja coneixeu Sant Climent, com si és la primera vegada que us interesseu per la nostra vila, espero que trobeu en aquest espai informació d'interès.

Els climentons i climentones ens enorgullim del nostre municipi, per la seva situació immillorable a la serralada litoral, pels racons naturals que trobem al nostre terme municipal i pel nostre patrimoni, per la nostra història mil·lenària i, com no, per les nostres cireres.

Aquest espai a més de tenir la voluntat d’esdevenir una finestra al que som per a aquells que encara no ens coneixeu, també és una porta d’entrada virtual a l’administració per a tots els veïns i veïnes del poble. Aquí trobareu informació que us pot ser necessària a més d’oferir-vos la possibilitat de fer un seguiment al treball que desenvolupem des del vostre Ajuntament. Crec fermament que l’accés a les noves tecnologies de la informació ha de ser una eina per tal que els ciutadans segueixin de manera propera l’administració, emetin els seus propis judicis i aprofundeixin en valors com la participació.

No cal que us digui que aquest és un web viu amb l’objectiu de créixer i desenvolupar-se en funció de les vostres necessitats i, per tant, us agrairem que ens feu arribar les vostres opinions i consultes a través del correu electrònic que teniu a la vostra disposició.

Sigueu tots molt benvinguts.

Isidre Sierra i Fusté

Alcalde de Sant Climent de Llobregat

Entrevista a l'alcalde


“No té sentit que enriquim les arques públiques a expenses de les famílies que es troben en una situació dramàtica”, Isidre Sierra, alcalde de Sant Climent de Llobregat

El cap de setmana del 19 i 20 de maig Sant Climent de Llobregat celebrava la seva Exposició de Cireres, un dels principals esdeveniments dins de la reivindicació de la producció hortofructícola a la comarca. A partir d’aquest esdeveniment, l’alcalde del municipi, Isidre Sierra, reflexiona sobre algunes qüestions del treball que es desenvolupa al municipi al llarg de l’actual legislatura.

Com valora la darrera edició de l’Exposició de Cireres?
Ha estat extraordinària. Crec que cada exposició ha de valorar-se en el context en el que se celebra. Enguany hem continuat desenvolupant una línia de treball en la que la participació i la imaginació han estat per sobre de la capacitat econòmica. I dins d’aquesta línia hem assolit una magnífica repercussió i un destacat nombre de visitants. No podem demanar més.

Durant el seu discurs d’inauguració feia especial esment a les qüestions relacionades amb l’actual realitat social...
Sí, l’exposició ha estat sempre reivindicativa, des del seu naixement com a protesta contra la creació d’un cementiri comarcal al nostre terme municipal. No volem perdre aquest tarannà. Enguany hem volgut que l’educació, catalana i pública, estigués present en una part dels actes que hem celebrat. Les administracions tenim una responsabilitat social que hem de posar sempre en primer pla.

Dins d’aquesta voluntat pot emmarcar-se la recent suspensió per part de l’Ajuntament del cobrament de les plusvàlues derivades de les dacions en pagament?
És un exemple. Som conscients que les lleis, les normes, segons el moment social i sota determinades circumstàncies, no sempre s’atenen a un sentit de justícia. En aquest cas, hem decidit que, sota el compromís d’atendre al que és just, les persones que lliuren les seves llars a les entitats bancàries no hagin de fer pagament, tal i com dicta la llei, d’un impost com l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana. Evidentment al nostre Ajuntament, com a la resta, els ingressos són una preocupació. Però no té sentit que enriquim les arques públiques a expenses de les famílies que es troben en una situació dramàtica.

No és en tot cas senzill trobar solucions des del món local davant els efectes de la crisi.
Efectivament, però això no pot significar en cap cas que no fem les aportacions que estiguin al nostre abast. Des de Sant Climent, a més de buscar alleugerir les dificultats de les famílies que pateixen la crisi de manera més directa, també estem desenvolupant esforços per a promoure la creació de llocs de treball i el foment de l’economia local. Sense anar més lluny, recentment hem inaugurat un programa per a la creació d’un viver d’empreses. Volem donar tot el suport als emprenedors que en un moment com l’actual, posen tot el seu esforç a generar riquesa i llocs de treball. Qüestions bàsiques com l’educació o l’ocupació, tot i no ser competències dels ajuntaments, han d’estar sempre a la nostra agenda.

I què es pot fer per l’educació des d’un municipi com Sant Climent?
En primer lloc no deixar de reivindicar l’escola que ha estat durant 30 anys un model d’integració i desenvolupament social. I, més enllà, treballar amb l’exemple allà on tinguem responsabilitats directes. El curs vinent, per exemple, tot i la pèrdua de recursos, hem establert una congelació en els preus de la nostra escola bressol tot i que estem treballant per tal d’ampliar els serveis que ofereix. Volem arribar al màxim de famílies i poder oferir noves prestacions com l’espai nadó, l’espai família o la formació per a famílies a través de tallers o xerrades.

Per últim, reprenem la qüestió de la cirera. Quin futur té aquest cultiu al Baix Llobregat?
Doncs esperem i ens hi esforcem perquè sigui un futur llarg. Particularment estem desenvolupant un projecte de reordenació dels usos del sòl que des del Pla General Metropolità de l’any 1976 es troben considerades com a zones forestals i agrícoles, hem aconseguit aplegar els municipis conreadors de cireres per a lluitar contra la mosca Suzuki i, el que és més important, tenim el compromís de continuar lluitant per les nostres cireres.

Darrera actualització: 27.02.2019 | 09:41