Un ramat de cabres i rucs reforça la neteja de rieres al municipi

Dimecres, 17 de maig de 2023 a les 00:00

Aquesta actuació permet millorar els treballs en aquests espais alhora que proporciona aliment als animals que en prenen part

En el marc de les accions continuades per al manteniment del medi ambient i la prevenció d'incendis forestals i riuades, s'està executant una tasca intensiva de neteja de les rieres del terme municipal que inclou l'aplicació de tècniques de silvopastura que combinen la intervenció d'equips especialitzats i la presència de ramats animals en les àrees afectades.

En la primera fase d'aquesta actuació, la brigada forestal i empreses especialitzades estan treballant en el condicionament d'aquests espais naturals. Posteriorment, s'introdueix un ramat de rucs i cabres en les zones específiques per aprofundir en la reducció de la vegetació forestal. Això permet abordar de manera efectiva la neteja i, al mateix temps, proporcionar alimentació als animals.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració amb una cooperativa local, que ha facilitat els animals necessaris per a aquestes tasques. Les zones on s'està duent a terme aquesta actuació es troben a les rieres de Sant Climent i les Comes, dins del nucli urbà del municipi, des de l'escola Sant Climent fins al camp de futbol municipal.

Darrera actualització: 17.05.2023 | 08:47

Imatges