Tot a punt per a tornar a gaudir amb una Exposició de Cireres totalment presencial

Dimecres, 18 de maig de 2022 a les 00:00

A partir de divendres comencen les activitats entorn de la mostra que inclouran propostes culturals, lúdiques o tradicionals, entre altres

Aquest cap de setmana del 21 i 22 de maig Sant Climent de Llobregat celebra la que serà la 46a Exposició de Cireres, l’esdeveniment que celebra la collita de cireres climentones amb tota una àmplia programació que en aquesta ocasió recupera, gràcies a la millora de les dades sanitàries, el seu format habitual. Aquest mateix divendres podrem començar a gaudir amb els actes previs a l’exposició entre els quals trobarem el Correfoc de les Cireres a càrrec de Fomarians Diables a partir de les 21.30 a la plaça Francesc Macià. En tot cas, el gruix de la quarantena d’activitats previstes tindran lloc al llarg de dissabte i diumenge.

L’exposició es donarà per inaugurada de manera oficial en l’acte que tindrà lloc el 21 de maig a la plaça Lluís Companys i que comptarà enguany amb la presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs, i amb el parlament institucional de l’alcalde, Isidre Sierra. L’acte es clourà amb les corals infantils Estol, Diapasó i La Clau de Sol i la Coral La Vall interpretaran la sardana «Per cireres, Sant Climent!», el ball dels gegants Climent i Roser i el Ball de Gitanes.

Al llarg de dissabte se succeiran diferents activitats com ara la cercavila i l’exhibició del Ball de Bastons, el torneig de Carcassone, tallers, el sorteig de la campanya «Queda’t a Sant Climent, troba l’intrús i aconsegueix el premi!» o la representació de «La llegenda del cirerer», entre altres. El punt final a la jornada serà la Nit Jove a partir de la mitjanit a la piscina municipal.

 

Diumenge

La segona jornada de l’exposició s’obrirà amb la repicada de campanes a l’església i n'oferirà una trobada de cotxes clàssics, la Festa d’Aigües, el concert de la coral La Vall i el tastet musical del Cor Femení, una ballada popular amb el Ball del Patatuf o un concert de música tradicional. El comiat a la festa serà un castell de focs a la plaça de la Vila. En aquest sentit, enguany es prescindiran dels trons en els tocs de matinades, per respecte a les persones amb trastorns de l’espectre autista i als animals de companyia. Per a una informació més detallada sobre les diferents activitats, trobareu el programa com a document adjunt.

 

Cireres i pagesia

Al llarg de tot el cap de setmana trobarem davant del recinte firal el mercat pagès en el qual es podran comprar directament dels pagesos i pageses locals les cireres climentones. A més, tornarem a tenir la possibilitat de visitar el Museu d’Eines del Pagès que obrirà les seves portes d’11 a 14 h  i de 17 a 20 h.

Darrera actualització: 18.05.2022 | 09:30