Tot a punt per a la celebració de la Festa Major

Dilluns, 7 d'agost de 2023 a les 00:00

Del 7 al 13 d’agost més d’una trentena de propostes ompliran el municipi d’activitat

Sant Climent de Llobregat es prepara per a gaudir de la seva Festa Major amb un programa en el qual trobarem cultura popular, música en directe, lleure familiar o propostes esportives entre les més de trenta activitats que s’hi han programat. La primera d’elles tindrà lloc avui mateix, 7 d’agost, amb un taller de sardanes a la plaça Lluís Companys organitzat per l'Associació Cultural l'Empelt. Demà serà el torn a les 22 h per a gaudir de les Llàgrimes de Sant Llorenç observant aquest fenomen amb un telescopi a l’esplanada al costat del cementiri.

El gruix de la programació arrencarà el dimecres 9 d’agost. La plaça de la Vila serà el punt de partida de la celebració a partir de les 19 h amb la Tronada d'Inici de Festa Major, seguida d'una cercavila festiva amb la Xaranga Bandsonats. La jornada es tancarà amb diverses activitats esportives al pati de l’escola i amb l’escapada dels gegants.

El dijous, 10 d'agost, els actes comencen amb la tronada de 10 trons i una repicada de campanes a les 10 h a la Plaça Lluís Companys. A continuació, els grallers "Els Ginjolers" recorreran els carrers de la vila amb les Matinades. Durant el matí, també es realitzarà la Passada dels Gegants pels carrers dels Hortets i la Costa Fustera prèviament a l'ofici de Festa Major a l'Església. Més tard, a les 13 h, a la Plaça Lluís Companys, els assistents podran gaudir d'un vermut de Festa Major. Ja a la tarda gaudirem d’una ballada de sardanes i, al vespre, amb cinema a la fresca.

Encararem el cap de setmana divendres amb un espectacle infantil i amb el concert amb La Noche Quilombera que tancarà la jornada i ja dissabte començarem la jornada a les 8 del matí al Parc de l'Església amb l'"Encierru" de la Porca, al que seguiran a partir de les 8.30 h un Esmorzar Popular. Tot seguit, a la plaça de la Vila, es duran a terme activitats infantils a càrrec d'Animació Rubies, i ja al migdia, la plaça de la Vila acollirà un original Bingo Musical, organitzat per l'Associació Cultural L'Empelt. A la tarda, a les 19 h, trobarem una Cercavila de Dansa Afro-Uruguaiàna, i a partir de les 20 h, a la plaça de l'1 d'Octubre, arrencarà la VI Cursa Nocturna dels Estels. La jornada tindrà el seu punt final amb el tradicional Sopar a la Fresca, el Ball de Festa Major amb l'actuació de The New Exel Grup i, a partir de les 23 h, amb la Festa Jove al pati de l’escola.

L’última jornada, diumenge 13 d’agost s’iniciarà a les 11 h a la plaça de la Vila amb els tobogans i lliscadors refrescants. Ja a les 18 h, la Piscina Municipal acollirà el Campionat de Natació, i a les 19 h, a la mateixa piscina, s'efectuarà l'entrega de trofeus. Ja al vespre, a les 21 h, a la plaça de la Vila, arribarà la vetllada d’havaneres amb el grup Gats Vells amb la qual es tancarà la celebració.

Un cop més des de l’Ajuntament es convida la ciutadania a engalanar finestres i balcons amb el domàs “Estem de Festa”.

Podeu trobar més detalls de la Festa Major en el programa adjunt en aquesta mateixa pàgina.

Darrera actualització: 07.08.2023 | 09:25