Tot a punt per a celebrar la Festa Major d’Hivern

Dimarts, 15 de novembre de 2022 a les 00:00

Aquest divendres s’inicien el gruix d’unes activitats que es perllongaran fins al pròxim dia 27 de novembre

El nostre municipi es prepara per a celebrar la seva Festa Major d’Hivern que enguany arriba amb una quarantena d’activitats entre les quals trobarem propostes dedicades a la cultura popular, a l’esport o al lleure per a totes les edats, entre altres. Com a preàmbul, fins al 23 de novembre es pot veure al Casal de Cultura l’exposició «Estem de festa» al voltant dels elements del seguici festiu.

En tot cas el gruix de la programació s’iniciarà aquest divendres 18 de novembre amb la tronada prèvia al pregó, a les 19.45 h a la plaça Lluís Companys, que inclourà els balls i actuacions del seguici festiu. A les 20 h es començarà oficialment la festa amb el pregó que en aquesta ocasió anirà a càrrec del Grup Escènic Sant Climent amb motiu del seu 35è aniversari. La jornada continuarà amb l’esclat de Festa Major, la Tancada al Casal de Cultura i el sopar. El protagonisme de la nit serà per a la música amb el cafè concert de música tradicional a les 22 h i ja a partir de la mitjanit el concert de Mala Vida al que seguirà l’actuació de dj’s locals.

L’endemà, 19 de novembre començarà amb més música i balls amb el Cercle de Percussió a la plaça de la Vila al llarg del matí i amb la trobada de Balls de Bastons a la plaça Lluís Companys a partir de les 12 h que servirà per a celebrar els cinc anys d’aquests balls a la nostra població.  Ja a la tarda trobarem la VII Gimcana Tecnològica i el “Velatori” dels Fomarians que precedirà el seu espectacle «La Mort» i el correfoc. La vetllada es tancarà a partir de les 22 h amb l’espectacle «Bona gent» a càrrec de Quim Masferrer.

Diumenge començarà l’activitat d’hora amb la trobada social de caçadors i les matinades de gralles que seran el preàmbul a la cercavila que a partir de les 11.30 h recorrerà els carrers del municipi amb la participació de tots els elements del seguici tradicional. A les 12.30 h els podrem veure a la tanda de lluïment que realitzaran a la plaça de la Vila. La jornada culminarà amb la botifarrada popular i l’estrena a les 18 h al Casal de Cultura del musical “Un show de família, el musical del bateig” que commemora els 35 anys d’existència del Grup Escènic Sant Climent.

No serà en tot cas el punt final a la festa. Aquesta continuarà dilluns 21 amb una hora del conte i el dimarts 22 amb un taller de so a la Biblioteca Ca l’Altisent i el 23 de novembre, el dia del patró, amb tot un conjunt de propostes que començaran amb les matinades de grallers i que continuaran al llarg del matí amb un rocòdrom i una tirolina a la plaça de la Vila i amb la missa en honor a Sant Climent. El programa del dia es tancarà amb la ballada dels gegants i el vermut de Festa Major.

La programació prevista enguany inclou encara més activitats com ara un taller de memòria històrica i la presentació del llibre «Calladeta no ets més maca» de Núria Prieta, el 24 de novembre; la xerrada sobre violències masclistes del divendres 25 de novembre o, l’endemà dia 26 una xerrada sobre la pedra seca, el Trail Popular d’Hivern i una nova representació de “Un show de família, el musical del bateig” que tornarà a posar-se en escena el dia 27 de novembre.

Per a més informació sobre les diferents activitats previstes podeu consultar el programa complet que trobareu com a document adjunt.

 

Darrera actualització: 26.04.2023 | 10:39