S’incrementen els treballs de prevenció davant de possibles incendis forestals

Dimecres, 14 de juliol de 2021 a les 00:00

Enguany, el Baix Llobregat se suma a les comarques més sensibles a patir l’efecte del foc

El cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha advertit de l’increment del risc de patir enguany incendis forestals a la nostra comarca. Un hivern i una primavera amb poques pluges provoquen que el Baix Llobregat, l’Alt Penedès o el Vallès Occidental se sumin a la preocupació habitual que generen altres zones com les Terres de l’Ebre, Tarragona o la part sud de la Catalunya central.

Paral·lelament, des del nostre municipi s’incrementen les actuacions preventives. Així, en aquesta ocasió, s’han estès a l’estiu els treballs de manteniment de les franges de protecció i en aquests moments es treballa en l’entorn del polígon industrial Roquetes, del poliesportiu i de la masia Can Bonet i de la zona dels Hortets. Ja es plantegen, en tot cas, altres actuacions en altres espais de la població.

A aquest treball de prevenció cal sumar el manteniment que realitzen durant tot l’any els bombers voluntaris de la bassa situada al Camí Ral destinada a proveir d’aigua en cas que es registri un incendi a la zona, i l’actuació puntual sobre la vegetació que han realitzat tant l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) com els Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) dels bombers. A més, durant aquests dies s’estan incrementant les guàrdies preventives tant de bombers com de l’ADF.

En el marc de les actuacions destinades a evitar incendis i reduir el seu impacte al nostre entorn, cal destacar el recent acord entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i els Bombers de la Generalitat. La proposta de col·laboració, signada per l’alcalde de Sant Climent de Llobregat, Isidre Sierra, com a vicepresident de l'AMB, consisteix a elaborar conjuntament les denominades fitxes FOER, un instrument de prevenció d'incendis forestals que recopila informació actualitzada sobre l'estat i les característiques de les urbanitzacions residencials.

Darrera actualització: 14.07.2021 | 08:53