Sant Climent recapta 1.050 € per a la iniciativa “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”

Dimarts, 1 d'agost de 2023 a les 00:00

Les entrades per accedir a la piscina municipal durant el dia de l’activitat es destinaran íntegrament a lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa

Els climentons i climentones tornaven a respondre diumenge 9 de juliol a la crida de la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple” promoguda des de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i que, un cop més, comptava amb el suport del nostre municipi. En total han estat 1.050 € el que es recollien a través de les entrades per accedir a la piscina.

Cal destacar que totes les persones que accedien a l’equipament ho feien adquirint la seva entrada, ja que, de manera excepcional, no eren vàlids els abonaments.

Es va fer el tradicional salt Mulla’t, activitat proposada per la FEM perquè totes les piscines s’agermanin en un acte lúdic i solidari.

Aquest any ha estat especial, ja que es celebrar el 30è aniversari d’aquest esdeveniment.

Aquest any, el Mulla’t celebra el seu 30è aniversari, una efemèride especial que ha marcat la jornada. Als actes centrals de Barcelona, Girona, Reus i Gimenells (Lleida), les colles castelleres de Barcelona, Esperxats de l’Estany, la Jove dels Xiquets de Valls i els castellers de Tortosa han aixecat castells dins la piscina. Han simbolitzat així l’esforç que fan les 9.000 persones que viuen amb esclerosi múltiple a Catalunya, per afrontar el seu dia a dia.


El Mulla’t va començar amb 67 piscines i avui més de 500 piscines es mullen ja per l’esclerosi múltiple. Al llarg d’aquests anys s’han recaptat més de 5 milions d’euros que s’han destinat a la recerca de la malaltia i a donar suport a les persones i famílies que conviuen amb la malaltia.

Els fons recaptats en aquesta iniciativa de la FEM es destinaran als diferents programes de suport que impulsa la FEM. Són programes per millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple, en aquelles fases més avançades. Tot i els diferents tractaments actuals, en molts casos la malaltia continua progressant i deriva a un estat d'Esclerosi Múltiple avançada, que pot afectar de forma significativa el seu dia a dia.

La imatge d’aquest any ha comptat amb la col·laboració altruista i solidària de la il·lustradora i dissenyadora gràfica establerta a Girona, Marta Bellvehí. Al cartell amb colors frescos i estiuencs, s’hi veu una noia que fa el salt i el llença a l’aigua.

 

Darrera actualització: 01.08.2023 | 14:58