Sant Climent es prepara per celebrar la Festa Major

Dilluns, 25 de juliol de 2022 a les 00:00

El municipi escalfa motors per donar el tret de sortida als actes festius del 4 al 10 d’agost

La Festa Major d'enguany arriba farcida de música en directe i activitats culturals, esportives, aquàtiques i tradicionals pensades perquè infants i grans gaudeixin de la celebració.

La programació festiva encetarà el 4 d'agost amb una cercavila acompanyada per la «Xaranga Bandsonats» que recorrerà els principals punts de trobada del municipi a partir de les 19 h i serà interrompuda per una sindriada que refrescarà a les persones participants. A les 23 h la plaça de la Vila serà l'espai d'encontre dels «Bandsonats» i la xaranga jove, disfressada i encapçalada per les Penyes de Sant Climent.

La ciutadania més menuda es llevarà el divendres 5 al matí amb un espai equipat amb jocs d'aigua per a tota la família a la plaça de la Vila, indret que una estona més tard acollirà la festa de l'escuma i, al vespre, un concert jove amb la presència de First & Last, Kzador, Gezzy, La Banddarra i Desafiant. Prèviament, a la plaça de l'1 d'Octubre a les 18 h s'haurà celebrat una cercavila de dansa afro-uruguaiana.

La jornada gran de la Festa Major arribarà el dissabte 6 i començarà ben d'hora amb càntics en honor a la Porca i a Sant Llorenç, l'encesa de la petarronada i la sortida de la bèstia climentona pels carrers i les places del municipi. A la tarda, actes com el torneig de futbol sala, el corre-aigües dels Fomarians i l'Holi Party posaran color al nostre poble, mentre que la V Cursa Nocturna dels Estels sortirà a les 20 h des de la plaça de l'1 d'octubre. A la nit, tota la ciutadania està convidada a participar en un sopar popular que passarà el relleu a una festa nocturna amb una actuació de Remember Music Show i una sessió de DJ Efrem que s'allargarà fins a les 3:30 h.

El diumenge 7, l’Ajuntament instal·larà un tobogan gegant aquàtic de 75 metres de llargada i també gaudirem del campionat de natació. A partir de les 21, el grup Les Anxovetes interpretarà una mostra d'havaneres a la plaça de la Vila, a on també hi haurà rom cremat per a tothom. Dilluns i dimarts, el consistori ha preparat diverses activitats esportives, un espectacle d'animació infantil i una trobada amb motiu de les llàgrimes de Sant Llorenç.

La recta final de la festa arribarà el dimecres 10, dia de Sant Llorenç, amb activitats protagonitzades per grallers, gegants, capgrossos i un vermut, així com actes esportius, una ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Sabadell i una sessió de cinema a la fresca amb la pel·lícula «A todo tren».

Darrera actualització: 11.08.2022 | 11:08