Sant Climent de Llobregat entre els municipis afectats per les restriccions establertes davant del risc d’incendi

Divendres, 15 de juliol de 2022 a les 00:00

Les mesures inclouen limitacions en l’ús de maquinària agrícola o en la circulació motoritzada en el medi natural, entre altres

El nostre és un dels 275 municipis de 20 comarques catalanes que des d’avui estan en Pla Alfa de nivell 3 davant l’increment de temperatures previst pel Servei Meteorològic de Catalunya. L’activació del nivell màxim del pla destinat al control del risc d’incendi forestal ve acompanyat de tota una sèrie de mesures decretades per la Generalitat de Catalunya. Així, des de les 12 h d’avui i fins a les 00.00 h de dimarts:

  • Se suspenen les activitats d’educació en el lleure de tipus acampada, ruta i ruta esportiva i les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural, si no es poden traslladar a algun nucli habitat o població.
  • Es restringeixen les activitats dels casals, colònies i estades esportives a l’entorn immediat de les edificacions on s'adormi.

A més, des de les 00.00 h d’avui i fins a les 00.00 h de dimarts:

  • Se suspèn l’activitat agrícola amb ús de maquinària entre les 12 i les 18 hores. S’exceptua la recollida de fruita i productes hortícoles, la sega de l’alfals, llaurar els camps de rostolls i el conreu d’arròs.
  • Se suspenen les obres, no autoritzades expressament pel Servei Català de Trànsit, a la xarxa interurbana inclosa la sega de cunetes.
  • Es restringeix l’ús d’eines (bufadors, serres radials...) a menys de 500 metres de la zona forestal i a menys de 50 de terrenys agrícoles. Si per motius de força major s’han d’utilitzar cal que sigui comunicat a agents rurals per establir mesures de seguretat.
  • Es limita la circulació motoritzada en el medi natural (s’exceptuen residents i activitats que per la seva naturalesa siguin inajornables).

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat se suma a la crida del govern català i sol·licita a tots els veïns i veïnes que respectin aquestes mesures. De la mateixa manera es recorda la importància de prendre determinades precaucions per a evitar els efectes que poden tenir les altes temperatures sobre la salut de les persones. Trobareu tota una sèrie de consells al respecte aquí.

Darrera actualització: 15.07.2022 | 09:35