Oberta una nova convocatòria per sol·licitar ajuts al lloguer per al 2021

Divendres, 30 d'abril de 2021 a les 00:00

El Govern ha aprovat noves ajudes de lloguer per al 2021. Aquestes noves ajudes de lloguer se subvencionaran mitjançant abonaments trimestrals fins a un 40% de les rendes d’arrendament i un 50% en el cas dels joves, a partir del 2021. El seu objectiu és contribuir a que els beneficiaris tinguin menys dificultats a l’hora d’arribar a final de mes.

En total es destinaran 9,4 milions d’euros, dels quals es beneficiaran més de 5.200 famílies. La convocatòria cobrir les despeses derivades de l’arrendament entre 1 de gener i el 31 de desembre de 2021. Es podrà presentar la sol·licitud del 27 d’abril al 04 de juny del 2021.

â–  Els ajuts es reparteixen en tres programes diferents:

- Destinat a joves d’entre 18 i 35 anys: compta amb una quantitat més gran, podent subvencionar fins al 50%.
- Destinat a majors de 35 anys: mitjançant abonaments trimestrals, fins a un 40% de l’import de les rendes d’arrendament sempre que aquestes no superin els 500 euros mensuals.
- Destinat per a associacions/fundacions la renda no superi 600 euros mensuals i es destini a allotjar persones amb especials necessitats. En aquest cas l’ajuda serà de fins al 50%.

D’altra banda, també s’introdueixen mesures d’acció positiva destinades a facilitar l’accés a familiars monoparentals amb càrregues familiars; persones o famílies que hagin patit una execució hipotecària prèvia del seu habitatge habitual, o que hagin donat el seu habitatge habitual en pagament de deute; a famílies en què convisqui alguna dona víctima de violència de gènere o unitats familiars en què alguna persona assumeix la pàtria potestat, tutela o acolliment familiar permanent del menor orfe per violència de gènere.

Així mateix, es prioritza a unitats de convivència afectades per situacions catastròfiques, en què hi hagi algun membre amb discapacitat o en què tots els seus membres estiguin en situació d’atur i hagin esgotat les prestacions corresponents a aquesta situació. Igualment, a dones en situació de necessitat o en risc d’exclusió, quan tinguin fills menors exclusivament al seu càrrec, famílies nombroses així com unitats de convivència en què hi hagi alguna víctima de terrorisme.

Si tens algun dubte al respecte, pots trucar als Serveis Socials de l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat al  936 580 791.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 11:21