Noves restriccions davant del risc d’incendi forestal

Dijous, 12 d'agost de 2021 a les 00:00

L’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha publicat un ban informant sobre les noves mesures establertes per la Generalitat de Catalunya

El nostre és un dels 279 municipis que es troben afectats pel nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendi forestal. Davant l’onada de calor que es registra i els efectes que podria tenir en l’aparició del foc, la Generalitat de Catalunya ha establert una sèrie de noves limitacions i restriccions que tindran vigència fins al dimarts dia 17 d’agost.

Per la seva part, l’Ajuntament ha emès un ban informatiu en el qual es donen a conèixer aquestes noves mesures. Aquestes són, des de les 12 h de demà divendres fins a la mitjanit del 17d’agost:

  • La suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure, així com les activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural i altres equivalents.
  • La restricció de les activitats de colònies i estades esportives a l’entorn immediat de l’edifici on es faci la pernocta.

A més, des d’avui i també fins el dia 17 s’estableix:

  • La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 10 i les 20 h (excepte la recollida de fruita).
  • La suspensió de les obres i intervencions a la xarxa de carreteres i als seus vorals.
  • La limitació de la circulació del transport (dins del bosc) dels productes forestals entre les 10 i les 20 h.
  • La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural (excepte residents i activitats que per la seva naturalesa resultin inajornables).

Des de l’Ajuntament es fa una crida al conjunt de la població a extremar les precaucions i a evitar aquests dies, sempre que sigui possible, l’accés al medi natural i s’agraeix la col·laboració dels veïns i veïnes en la prevenció. En cas de constatar la presència de fum o de foc es recomana donar l’avís al 112 o a la Policia Local al telèfon 666 555 300.

Podeu consultar el ban municipal com a document adjunt i la resolució de la Generalitat aquí.

Darrera actualització: 13.08.2021 | 13:00