L’Hospital de Viladecans recupera progressivament la normalitat

Dilluns, 18 de maig de 2020 a les 11:00

El centre torna a fer intervencions quirúrgiques programades i incrementa l’activitat ambulatòria, quan només queden cinc pacients ingressats amb covid-19

L’Hospital de Viladecans va tornant mica en mica a la normalitat, després que hi hagi disminuït el nombre de persones diagnosticades de covid-19. En aquest moment, només hi ha cinc pacients ingressats al centre amb aquesta afecció, que estan en una unitat d’hospitalització reservada per atendre persones amb la malaltia. La recuperació de l’activitat no urgent s’està fent de manera progressiva i extremant les mesures de seguretat, tant per als pacients com per als professionals. 

Des del començament de la crisi fins ara, els quiròfans de l’Hospital de Viladecans només han fet operacions oncològiques i urgents. Ara, progressivament, es va recuperant l’activitat quirúrgica programada, prioritzant la cirurgia major ambulatòria, que no requereix ingrés. De moment, només estan en funcionament tres dels cinc quiròfans del centre. 

L’activitat ambulatòria també s’està recuperant de manera progressiva, després que el 22 d’abril es tornessin a fer visites urgents i prioritàries a consultes externes, així com algunes proves diagnòstiques. Ara, el nombre de consultes en algunes especialitats frega el 50 % de l’activitat que es feia abans de la pandèmia. 

Per evitar contagis, la tornada a la normalitat s’està fent extremant les mesures de seguretat. Així, tots els pacients que entren a l’Hospital han de portar mascareta quirúrgica, mantenir la distància de seguretat amb altres persones i desinfectar-se les mans amb gel hidroalcohòlic quan arriben al centre. També es demana que vinguin sols i, si no poden fer-ho, amb un sol acompanyant, sent molt puntuals (sense arribar abans ni després de l’hora de citació). També segueixen estant limitades les visites a les persones ingressades. 

La directora de l’Hospital de Viladecans, Montse Oliveras, recorda que “la covid-19 és una malaltia comunitària i no hospitalària i, per això, és molt important extremar les mesures, no només als centres sanitaris, sinó en totes les activitats quotidianes.” Oliveras recalca que “no hem de baixar la guàrdia i seguir totes les directrius que ens marquen les autoritats sanitàries per evitar un repunt de la pandèmia.”

Darrera actualització: 19.05.2020 | 09:38