Les alertes de Protecció Civil, pròximament als nostres mòbils

Dilluns, 6 de març de 2023 a les 04:00

Al mes de maig es realitzaran les proves per a la posada en marxa d’aquest nou sistema d’alertes

Seguint el que estableix la directiva europea 2018/1972, tots els països membres han de disposar de sistemes d'alerta basats en telefonia mòbil, ja que aquests dispositius ofereixen una amplíssima cobertura i asseguren la difusió d'alertes a pràcticament tota la població davant de qualsevol mena d'emergència. Per aquest motiu des de febrer de 2023 es troba implantat aquest sistema d’alertes a mòbils de Protecció Civil a Catalunya i, pròximament es realitzaran proves del mateix a tot el territori.

Des del nostre municipi es participa activament en la difusió d’aquest nou sistema. Així, el regidor de Seguretat, Salvador Tugas, participava recentment d’una reunió destinada a donar a conèixer aquest treball i de quina manera es pot activar als dispositius mòbils.

Per tal de poder tenir configurat aquest sistema al nostre dispositiu únicament hem de seguir les indicacions que podeu trobar aquí. Les proves a Barcelona estan previstes que es duguin a terme el pròxim 31 de maig. Es preveu que l’horari de les proves serà entre les 11 h i les 13 h aproximadament i hi haurà tres o quatre enviaments, en funció de les necessitats del CECAT.

Un cop actiu, podrem rebre aquestes alarmes quan ens trobem en una zona afectada per una emergència greu, o quan pugui produir-se de forma imminent, i calgui que actuïs de forma urgent seguint unes instruccions per evitar patir danys directes greus. També, en simulacres i proves de l’eina amb participació de la població.

Per a més informació al respecte, podeu consultar la pàgina del Departament d’Interior.

 

Darrera actualització: 06.03.2023 | 17:13