L’Ajuntament posa en marxa un ajut extraordinari pel pagament del lloguer

Dilluns, 12 de desembre de 2022 a les 00:00

Els ajuts pretenen pal·liar els efectes econòmics derivats de la pandèmia de la Covid en el pagament dels lloguers i es podran demanar fins al 31 de gener

L’impacte de la crisi sanitària encara és notable en les butxaques de la ciutadania. Amb la voluntat de minimitzar la regressió econòmica derivada d’aquesta situació, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat posa en marxa un ajut especial per pagar els deutes del lloguer generats per Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), pèrdua de feina, tancament de negoci o malaltia incapacitant.

Les sol·licituds per accedir a aquesta ajuda s’han de presentar abans del pròxim 31 de gener al consistori i les poden tramitar totes aquelles persones majors d’edat o emancipades legalment, empadronades al poble i que no disposin d’altres recursos alternatius d’habitatge. A més, el suport econòmic està orientat a qui no tingui assignades ja altres prestacions dirigides a pal·liar el pagament del lloguer amb l’objectiu que sigui beneficiària d’aquesta mesura tota la ciutadania que es trobi en una situació de dificultat socioeconòmica greu, urgent i bàsica de subsistència a causa dels deutes de lloguer generats per la Covid 19. 

El pressupost màxim que es destinarà per a la concessió de les subvencions serà, per família, la quantia de 5,5 vegades l’import mensual de l’Indicador de Renta de Suficiència de Catalunya (IRSC). El tràmit s’ha de presentar mitjançant una instància municipal i ha d’adjuntar diversos documents que acreditin la situació de la persona sol·licitant o del nucli familiar. Podeu consultar al document adjunt totes les condicions per accedir a l’ajuda.

Per qualsevol dubte o consulta us podeu posar en contacte amb el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 12.12.2022 | 15:31