L’Ajuntament estableix una congelació de la major part de taxes i impostos per al 2022

Divendres, 29 d'octubre de 2021 a les 00:00

Les ordenances fiscals aprovades estableixen diferents bonificacions per a promoure el lloguer, les energies netes i les rehabilitacions d’habitatges

Tot i la previsió per a l’any vinent d’una caiguda al voltant del 10 % en els ingressos de l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat pels efectes de la crisi provocada per la pandèmia, el consistori ha aprovat al ple municipal una nova congelació dels principals impostos i taxes, en especial d’aquells que afecten directament a les economies familiars. La voluntat municipal és compensar aquesta pèrdua d’ingressos per als comptes públics de l’any vinent amb un reajustament de la despesa ordinària que en cap cas afectarà les partides que es destinen als sectors en situació de vulnerabilitat o a polítiques de caràcter social.

Les bonificacions

A les bonificacions existents, l’Ajuntament suma nous beneficis fiscals destinats a promoure el lloguer, les energies netes i les rehabilitacions d’habitatges. Així s’incrementa la bonificació establerta en l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per la instal·lació de sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric de l’energia provinent del sol que passa de ser el 50% de la quota al 100% d’aquesta.

Aquest esforç municipal en la promoció de sistemes per a l’obtenció d’energia renovable està en sintonia amb  l’establiment per part de la Comissió Europea de l’any 2050 com a data límit per al final de l’ús de combustibles fòssil. L’Ajuntament considera d’aquesta manera imprescindible un esforç tant públic com privat per a assolir aquesta fita.

Dues són les principals novetats pel que fa a l’habitatge. Actualment es treballa en el desenvolupament del text que ha de permetre la rebaixa del 50% en la taxa per llicències urbanístiques i en l’Impost sobre Construccions Instal·lacions i Obres en les obres de rehabilitació i en aquelles que tinguin la finalitat de posar l’habitatge per a llogar.

Un cop aprovades les ordenances fiscals l’alcalde, Isidre Sierra, les valorava assegurant que “tot i que som conscients que de partida comptarem amb menys recursos propis l’any vinent, entenem que no és el moment d’incrementar la pressió fiscal sobre els veïns i les veïnes. Estem en ple procés de recuperació econòmica i moltes famílies encara pateixen els efectes que ha tingut la pandèmia sobre l’economia. Estem convençuts que el més assenyat és fer un esforç des de la mateixa administració reajustant la nostra despesa sense afectar les polítiques socials”.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 10:59