L’Ajuntament autoritzarà el tall de carrers per a la celebració de revetlles

Divendres, 18 de juny de 2021 a les 00:00

Les actuals restriccions marcades del PROCICAT fan, en tot cas, que enguany no sigui possible l’organització de l’habitual revetlla municipal

La nit més curta de l’any arriba en aquesta ocasió en ple procés de relaxació de les mesures establertes contra la COVID-19. Amb la voluntat de facilitar les celebracions particulars, dins dels límits que estan marcats en aquests moments pel PROCICAT, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha anunciat que facilitarà el tall de carrers a aquells veïns i veïnes que així ho sol·licitin. En tot cas, les mesures establertes per les autoritats sanitàries no permeten avui dia l’organització de la revetlla municipal que tradicionalment s’ha celebrat a la plaça de la Vila. Per aquest motiu, i davant la impossibilitat organitzativa que suposaria un canvi de criteri a començaments de la setmana vinent per la proximitat amb la festivitat, el consistori ha decidit enguany prescindir d’aquesta part de la festa. En tot cas sí que es mantindrà l’arribada de la Flama del Canigó organitzada en la seva 48a edició per la Comissió Focs de Sant Joan amb el suport de l’Ajuntament.

En aquesta ocasió un petit grup de climentons pujarà al cim del Canigó aquest pròxim dia 22 de juny per a recollir la flama i després repartir-la en bicicleta per moltes poblacions de Catalunya. A la seva arribada al nostre municipi s’afegiran els corredors que acompanyaran el foc fins que faci la seva aparició a les 21 h a la plaça de la Vila on  es realitzarà l’encesa del peveter, l’encesa del fogueró, la lectura del manifest i es cantarà Els Segadors amb la Coral La Vall. El públic assistent ho farà assegut en cadires per tal de respectes les mesures sanitàries.

 

Doblar les precaucions

La celebració de Sant Joan en aquesta ocasió ens reclama que siguem doblement curosos respecte a anys anteriors. Per una banda pel que fa a les qüestions de seguretat relacionades habitualment amb aquesta data com són la correcta manipulació de pirotècnica o la prevenció d’incendis forestals. I per una altra hem de mantenir les precaucions necessàries per a evitar contagis de COVID-19. Així, se’ns recomana que mantinguem algunes mesures com l’ús de mascaretes, la neteja de mans o la distància entre persones. De la mateixa manera és aconsellable evitar compartir menjar o estris en els àpats.

En aquesta mateixa pàgina trobareu un enllaç per a consultar les diferents recomanacions de la Generalitat de Catalunya que hem de tenir en consideració.

Per la seva banda, i com a mesura de precaució, l’Ajuntament ha establert el tancament del parc dels Jardins de la Font del Rector els dies 23 i 24 de juny donat el risc que es pugui produir un incendi per l’alta densitat forestal i de vegetació que s’hi troba.

 

Pensem en els animals de companyia

Finalment, el consistori ha fet enguany una crida a la ciutadania per tal de tenir també en consideració els animals de companyia pel patiment que la pirotècnia pot provocar en gats, gossos o ocells, entre altres. El soroll d’aquests dies pot fer aparèixer tremolors o taquicàrdies en els animals entre altres problemes de salut. Per aquest motiu se’ns recomana concentrar l’ús de pirotècnia en la nit de Sant Joan, optar per aquella que prioritzi la llum al soroll i assegurar-nos que no tenim animals al nostre voltant si llancem petards.

Darrera actualització: 18.06.2021 | 10:46