L’Ajuntament aprova l’ordenació dels espais agroforestals del municipi

Divendres, 3 de març de 2023 a les 00:00

La modificació puntual del Pla General Metropolità està destinada a potenciar el treball de la pagesia local i el manteniment de les zones boscoses

El ple municipal donava dimarts vistiplau en una sessió extraordinària a la sol·licitud de modificació puntual del Pla General Metropolità per a l’ordenació de les zones agràries i forestals del nostre terme municipal. D’aquesta manera es culmina un treball iniciat l’any 2014 i que prenia embranzida a partir del 2018 amb la voluntat d’afavorir l’explotació agrícola a la nostra població i, alhora, garantir la cura sobre les zones boscoses.

Amb aquesta reordenació s’aconsegueix satisfer un deute històric que es manté des de l’aprovació del PGM a l’any 1976, qualificant tots els sols destinats al cultiu del cirerer com a sols agrícoles, i augmentant aquests en més de 170 hectàrees, amb l’objectiu de que pugui continuar amb l’activitat agrícola i la producció de la nostra cirera.

Donat l’abast d’aquest projecte, des de l’Ajuntament s’han tingut especialment en consideració les necessitats i opinions de les persones afectades com ara la pagesia o persones propietàries dels terrenys implicats En aquest sentit cal destacar la jornada participativa celebrada el passat 9 de febrer al Casal de Cultura amb la presència de l’equip tècnic redactor del projecte (Barcelona Regional, Agència de Desenvolupament Urbanístic SA). L’acte comptava amb la participació de l’alcalde, Isidre Sierra, i dels regidors d’Urbanisme i d’Agricultura, Jesús Insausti i Salvador Tugas, respectivament. Les persones assistents van tenir d’aquesta manera la possibilitat de realitzar observacions i resoldre possibles dubtes.

 

Darrera actualització: 03.03.2023 | 11:26