L’Ajuntament aprova el Pla Local de Joventut 2021-2024

Divendres, 4 de juny de 2021 a les 00:00

El pla detalla les polítiques municipals a desenvolupar a favor dels més joves de la població

L’ocupació, l’educació, l’habitatge o el lleure són alguns dels diversos àmbits en els quals són necessàries polítiques específiques per als joves. Amb la voluntat que l’acció municipal s’adapti també a aquestes necessitats, l’Ajuntament de Sant Climent de Llobregat ha elaborat el seu Pla Local de Joventut per al període 2021-2024 que s’aprovava al passat ple municipal i que en aquests moments es troba en procés d’exposició pública.

El pla, emmarcat en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020 (PNJCat) sota l’empara de la Llei de Polítiques de Joventut (Llei 33/2010, de l’1 d’octubre, de polítiques de joventut), ha estat elaborat a partir d’una diagnosi prèvia realitzada gràcies a la participació dels joves  que estudien a l’institut i de diferents xerrades en línia amb joves i entitats del municipi. De la mateixa manera cal subratllar la implicació de les tècniques municipals que han dut a terme aquest projecte tot i les dificultats associades a la crisi sanitària.

La proposta presentada té la voluntat de facilitar la realització del projecte de vida de les persones joves i d’apoderar aquest col·lectiu com a agent del canvi social.

Set eixos de treball

El Pla Local de Joventut (2021-2024) assumeix els set reptes plantejats pel Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020:

o    Eix 1. Educació equitativa, de qualitat i corresponsable

o    Eix 2. Ocupació i transició escola-treball

o    Eix 3. Habitatge

o    Eix 4. Salut i prevenció de conductes de risc

o    Eix 5. Participació

o    Eix 6. Cultura, oci i temps de lleure

o    Eix 7. Convivència, cohesió i inclusió social

Per tal de desenvolupar aquest treball es compta amb els recursos humans d’una educadora social i d’una administrativa i amb els recursos financers assolits a partir de festes i activitats juvenils (penyes i festes majors) i de l’espai jove.

Podeu consultar com a documents adjunts el pla i la diagnosi prèvia.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 11:17