La Festa Major d’Hivern torna a celebrar-se de manera presencial

Dimarts, 16 de novembre de 2021 a les 00:00

Aquest cap de setmana tenen lloc el gruix de les activitats programades en aquesta ocasió

La relaxació en les restriccions relacionades amb la pandèmia i l’elevada vacunació contra la COVID-19 han permès que enguany la Festa Major d’Hivern del nostre municipi es pugui tornar a celebrar presencialment. Així, al llarg dels darrers dies ja hem pogut gaudir d’alguns aperitius de la programació com les activitats amb les quals s’ha posat punt final a la commemoració del 1050è aniversari del municipi o el concert de Zurita el passat diumenge.

Comença la festa

En tot cas la celebració no començarà oficialment fins a aquest divendres a partir de les 19.45 h quan a la tronada d’inici servirà com a preàmbul al pregó que oferirà a les 20 h a la plaça Lluís Companys l’historiador i president de + de 1000. Històries de Sant Ciment (entitat organitzadora del 1050è aniversari), Jaume Vendrell Condeminas. La jornada continuarà amb l’esclat de Festa Major, les actuacions de les colles, una cercavila i el concert “La Noche Quilombera” al Casal de Cultura.

Dissabte i diumenge

Aquest pròxim cap de setmana tindran lloc bona part de la quarantena de propostes que acompanyen la present edició de la Festa Major d’Hivern. Així dissabte al matí es programen diferents tallers familiars i, ja a la tarda, podrem gaudir amb la Gimcana Tecnològica, els versots dels Fomarians  o amb el correfoc. El punt final anirà a càrrec de la Cobla Tres Vents de la Catalunya Nord i amb la Nit Jove amb DJs locals que acollirà el Casal de Cultura a partir de la mitjanit.

Diumenge es reprendrà la celebració a partir de les 9 h amb les matinades de Grallers i, ja a les 11.30 h amb el seguici de Festa Major del qual prendran part totes les entitats dedicades a la cultura popular com els gegants, els capgrossos, els balls tradicionals o la Porca i que culminarà una hora més tard amb la tanda de lluïment a la plaça de la Vila que finalitzarà amb l’esclat de festa. Ja a la tarda serà el torn per a la màgia amb l’espectacle “Una nit amb el Mag Lari” que oferirà dos passis a les 18 i a les 20.30 h.

Més activitats

Més enllà del cap de setmana encara podem prendre part de diferents propostes com les que arribaran el 22 de novembre, Dia Internacional de la Música, amb la celebració de l’escola al Casal de Cultura i la sessió de contes musicats a la biblioteca; el 23 de novembre, Sant Climent, amb activitats a la plaça de la Vila o la missa en honor del patró; la conferència a la Biblioteca Ca l’Altisent al voltant de la figura d’Isabel-Clara Simó el divendres 26 de novembre; la Trail Popular d’Hivern el dissabte 27 o el concert del Cicle Catalunya Coral el 28 de novembre.

Per a conèixer més detalls de la celebració podeu consultar el programa que trobareu adjunt.

Darrera actualització: 16.12.2021 | 13:28